Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin'den bir Türkiye açıklaması daha

Putin'den bir Türkiye açıklaması daha

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Sırtımıza indirilen darbenin ardından Türkiye’den hâlâ beklediğimiz yanıtları alamıyoruz" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 15:01
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Türk yönetimi Rusya-Türkiye ilişkilerini kasten çıkmaza sürüklüyor' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Putin, "Türk yönetimi Rusya-Türkiye ilişkilerini kasten çıkmaza sürüklüyor. Buna üzülüyoruz" ifadesini kullandı. 
Rusya'nın Türkiye'den özür beklediğini vurgulayan Rus lider, "Terörle mücadelede partner saydıklarımızın bizi sırtımızdan haince bıçaklamasını kesinlikle açıklanamaz buluyoruz. Uçağımızın düşürülmesi uluslararası hukuka aykırı bir olaydı. Ankara'dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık. Bizden özür dilenmediği gibi, kimse bize zararın telafi edileceğini ya da suçluların cezalandırılacağını da söylemedi" dedi.


Kremlin Sarayı'nda 15 yabancı ülke elçisinden güven mektuplarını teslim aldığı törende konuşan Putin, “Sırtımıza indirilen darbenin ardından Türkiye’den hâlâ beklediğimiz yanıtları alamıyoruz. Türkiye'deki üst düzey siyasi ve askeri yönetiminden gerçekçi izahat ve özür gelmedi. Uçağımızı vurdukları için tazminat ödemeye hazır olduklarını da söylemediler. Nihayetinde uluslararası hukuk çiğnenerek yapılan bu davranışın sorumlularının cezalandırılacağı beyanı da gelmedi” dedi.

Reuters'ın haberine göre; Putin ayrıca, "Türk liderlerin Rusya-Türkiye ilişkilerini kasıtlı olarak çıkmaza soktuğu izlenimi var" iddiasında bulundu.

Putin, Salı sabahı sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türkiye tarafından düşürülmesiyle ilgili daha önce de “Sırtımızdan vurulduk” açıklaması yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.