Dolar 32,2781
%0.01
Euro 35,0331
%-0.15
Altın 2.474,330
%0.33
Bist-100 10.547,00
%2.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin'den Türkiye'ye suçlama ve flaş karar

Putin'den Türkiye'ye suçlama ve flaş karar

Putin: Tekrarlarsa mutlaka tepki veririz! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Mevcut Türk yönetimi, kendi ülkesinin İslamlaştırılmasını kasten destekliyor' ifadesini kullandı.Putin, 'Benzer şeyler tekrarlanırsa mutlaka tepki vereceğiz' ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.11.2015 - 12:38
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Mevcut Türk yönetimi, kendi ülkesinin İslamlaştırılmasını kasten destekliyor' ifadesini kullandı. Putin Rusya’nın Lazkiye'deki Hmeymim askeri üssüne S-300 hava savunma sistemi yerleştirileceğini de açıkladı. Savunma Bakanı Sergey Şoygu, üsse S-400 sistemi gönderileceğini söylemişti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya lideri Putin, Rusya’nın Su-24 uçağının düşürülmesi olayına büyük ciddiyetle yaklaşacağını ve güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri alacağını açıkladı. Rus lider sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye’deki operasyonlarımızda uçuş güvenliğini sağlamak için alınan tedbirlerin yeterli olmadığını dün gördük. Savunma Bakanlığı ile konuyu sabaha kadar tartıştık. Suriye’deki askeri üssümüzde S-300 savunma sitemi yerleştirilecek. Bu adım ve alacağımız diğer önlemlerin, uçuş güvenliğimizin sağlanması için kafi olacağını umuyorum."

'TEKRARLANIRSA MUTLAKA TEPKİ VERİRİZ'
"SU-24 uçağının düşürülmesi sonrası yeni vakaların yaşanma ihtimalini göz ardı edemeyiz" diyen Putin, "Benzer şeyler tekrarlanırsa mutlaka tepki vereceğiz. Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız da tabii ki büyük riskle karşılaşabilir. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu konuda uyarı yapmak zorunda" ifadesini kullandı. 

'TÜRKİYE'YE SEYAHAT UYARISI DOĞRU BİR ADIM'
Putin, dün Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yaptığı seyahat uyarısıyla ilgili ise, "Uçağımızın düşürülmesi ve pilotumuzun ölmesi gibi trajik bir olayın ardından ne yapılabilirdi k? Rusların Türkiye’ye seyahat konusunda uyarılması gerekli bir tedbir ve Rusya Dışişleri Bakanlığı halkımıza tehlikelere ilişkin uyarıda bulunarak doğru bir şey yapıyor" açıklamasında bulundu. 


Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilen Rus Su 24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü. Rusya uçağın iki pilotundan birinin karadan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü belirtmişti.


Dün de konuyla ilgili çok sert bir açıklama yapan ve Türkiye’nin Rusya’yı “sırtından vurduğunu” öne süren Putin, siyasi eleştirilerini bugün de sürdürdü.

Rus resmi ajansı ITAR-TASS’a göre Putin, bugün şunları söyledi: “Sorun dün tanık olduğumuz trajedi değil. Sorun çok daha derin. Görüyoruz ki mevcut Türk liderliği uzun süredir ülkelerinin İslamlaşmasına destek politikasını kasten sürdürüyor.”




Putin: Lazkiye'deki üsse S-300 yerleştireceğiz
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın gelişmiş S-400 hava savunma sistemini Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'ne göndereceğini açıkladı. Bu açıklamadan birkaç saat sonra Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya'nın Türkiye sınırı yakınlarında Suriye'deki IŞİD hedeflerine operasyonlarını sürdüreceğini" duyurdu.

Rus haber ajanslarını kaynak gösteren Reuters, bu kararın, Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından alındığını belirtti.



Ayrıca Kremlin Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlarını sürdüreceğini belirterek şöyle konuştu:

BİZ TERÖRİSTLERİN TÜRKİYE SINIRINDAN UZAK DURMALARINI İSTİYORUZ

"Biz, teröristlerin ve militanların Türkiye sınırından uzak durmasını istiyoruz. Fakat ne yazık ki onlar, Türkiye sınırına yakın bölgede kalmak eğilimindeler."

S-400, 480 kilometreden hedefe kilitlenme özelliği ve 400 kilometre yarı çap menzilde hedefi imha kapasitesine sahip. Yükseklikte ise 56 kilometre irtifa ile balistik füzelere karşı da kullanılabiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise S-400'lerin yanı sıra Suriye'ye S-300 füzelerinin de gönderileceğini açıkladı


Rusya Savunma Bakanlığı dün Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından alınacak önlemleri şöyle açıklamıştı.

1- Türkiye ile askeri kanallardan tüm irtibat kesecek

2- Rus bombardıman uçaklarına bundan böyle havada avcı uçakları eşlik edecek.

3- Akdeniz’de bulunan “Moskova” kruvazörü Lazkiye kıyılarına yaklaşarak, güvertesinde bulunan S-300 benzeri “Fragat” füzeleriyle hava kuvvetlerimize tehdit oluşturan tüm hedefi sorgusuz sualsiz vuracak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.