Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Eyleme katılan üniversiteliler beraat etti

​Eyleme katılan üniversiteliler beraat etti

İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 3 yıl önce YÖK'ü ve AK Parti'yi protesto için yürüyüş yapan, kendilerine müdahale eden polise direndiği iddiasıyla haklarında dava açılan 49 üniversiteli için hakim beraat kararı verdi. Sanıklar arasında olan ancak bu süreçte YGP güçlerine katılıp, Suriye'de ölen Pınar Özer'in davası da düştü. İzmir'de YÖK ve AK Parti'yi protesto eden üniversiteliler için

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 18:29
İZMİR - Davaya konu olan olay Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 6 Kasım 2012'de meydana geldi. YÖK'ü ve AK Parti hükümetinin üniversitelerdeki uygulamalarını protesto etmek için yürüyüşe geçen öğrenci grubuna TOMA, sivil polisler ve özel güvenlikler müdahele etmiş öğrenciler yaralanırken, 50 öğrenci de gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, farklı görüşteki öğrenci gruplarının çatışma ihtimali üzerine Ege Üniversitesi yönetimince Emniyet Müdürlüğü'nden destek istendiği belirtildi. Öğrencilere görevli memura direnme, mala zarar verme gibi suçlamalar yöneltilirken, Çevik Kuvvet hakkında ise basit yaralama, hakaret suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildi. 50 öğrenci hakkında 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde iki yıl önce dava açıldı. 



İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Öğrenciler, YÖK'ün üniversite kurulduğundan bugüne protesto edildiğini hatırlatarak, iddianamede asılsız suçlamalar bulunduğunu dile getirdi. Üniversite içerisindeki basın açıklamaları ve yürüyüşlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten öğrenciler "Asıl suç olan bu etkinlik ve eylemlere müdahaledir. Beraatimizi talep ediyoruz" dedi.

Hakim, 49 sanığın hepsinin beraatine karar verirken, 6 Mart'ta Kobani'de YPG güçlerine katılıp, Suriye'de ölen Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü son sınıf öğrencisi Pınar Özer'in davasını ise düşürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.