Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Potanın İzmirli perileri

Potanın İzmirli perileri

TÜRKİYE'nin ev sahipliğinde 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez mücadele edecek A Milli Takım'da görev alan üç İzmirli basketbolcu büyük heyecan yaşıyor. Oyuncu kurucu Birsel Vardarlı Demirmen ile forvet oyuncuları Bahar Çağlar ve Tuğçe Canıtez, Potanın İzmirli Perileri olarak dikkat çekti. Basketbola Migrosspor'da başlayan Birsel (30) ve Ceyhan Belediyespor altyapısından yetişen Tuğçe (23) Fenerbahçe, Balçova Belediyespor patentli Bahar (26) ise Galatasaray forması giyiyor.

  • Ege Postası
  • 13.09.2014 - 12:06
A Milli Takım Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, övgüyle bahsettiği üç oyuncudan, 200'den fazla milli maç tecrübesi olan Birsel için, "Oyunun hem hücum, hem savunma yönünü başarıyla yönetme yeteneğiyle son yıllarda ülkemizdeki ve Avrupa'daki en önemli oyun kurucu oldu" yorumu yaptı. Yıldızoğlu, Tuğçe için, "Hücum ribaundarı, koşu ve takım savunmasında çok iyi. Tüm konsantrasyonu ve gücüyle mücadele ediyor", Bahar için ise "Tam bir takım oyuncusudur. Sorumluluklarını çok iyi bilir ve her türlü mücadeleyi gösterir" şeklinde konuştu.

BELARUS'TA SON PROVA

Kadın Basketbol Milli Takımı, İstanbul ve Ankara'da yapılacak 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nın son provasını Belarus'un başkenti Minsk'te yapacak. Milliler, 14-16 Eylül'deki özel turnuvada sırasıyla İspanya, Çin ve Belarus'la karşılaşacak. Şampiyonada B Grubu'nda yer alan Potanın Perileri, Ankara'da oynayacağı grup maçlarında 27 Eylül'de Fransa, 28 Eylül'de Kanada, 30 Eylül'de ise Mozambik ile kozlarını paylaşacak. Ay-yıldızlılar, çeyrek finale çıkması halinde İstanbul'da kupa mücadelesine devam edecek. Dört grupta 16 takımın mücadele edeceği organizasyonda grup liderleri direkt çeyrek finale kalacak, ikinci ve üçüncüler ise eleme maçı oynayacak.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.