Dolar 32,4913
%0.13
Euro 34,8183
%0.28
Altın 2.488,400
%1.06
Bist-100 9.556,00
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polislere yönelik operasyonda 14 kişi serbest

Polislere yönelik operasyonda 14 kişi serbest

İstanbul'da KCK, Balyoz, yolsuzluk operasyonlarını yürüten ve 23 Temmuz'da sahur vakti gözaltına alınan polislerden 22'sinin savcılık sorgusu tamamlandı. Mahkemeye sevk edilenlerden 8 kişi tutuklandı, 6'sı ise serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 12:42
Sahur vakti gözaltına alınan terör ve yolsuzluğu soruşturan polislerden 8'i tutuklandı, 6'sı ise serbest bırakıldı. Gece saatlerinde 8 kişi daha serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan emniyet personelinin isimleri şöyle: Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Olgun Altınışık, Fatih Kırcı, İsmail Torlak, Şeref Bolat ve Ercan Palaz.

Sabah saatlerinde Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından çevik kuvvet araçlarına bindirilen terörle mücadele şubede görevli, Selam ve Tevhit Örgütü soruşturmasına bakan 75 polis, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden 25'i savcılık sorgusuna alınmaya başlandı. Savcı İrfan Fidan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltında bulunan polislerin ifadeleri 4 savcı tarafından alınıyor. İsmail Uçar, Hasan Yılmaz, Adem Meral ve Fuzuli Aydoğdu isimli savcılar sorguda görev aldı.

Öte yandan İstihbarat Şubede görevli emniyet mensuplarından usulsüz dinleme yaptığı iddia edilen 17 kişi daha adliyeye sevk edilmek üzere bekletiliyor.

GECE SAATLERİNDE 8 KİŞİ DAHA SERBEST BIRAKILMIŞTI

KCK, Balyoz ve yolsuzluk soruşturmalarında görev alan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 22'si dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. Polislerin savcılık sorgusu sabaha kadar sürdü. 22 polisten 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 14'ü ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İsminin Hüseyin Nohut olduğu belirtilen bir polis, "Teröristle müzakere, polisle mücadele. Yeni Türkiye'nin ileri demokrasisi bu" ifadelerini kullanarak operasyonlara tepki gösterdi. Vatandaşlar da "Siz terörist avcısısınız" diye polislere destek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.