Dolar 32,5146
%0.09
Euro 34,9341
%-0.11
Altın 2.434,790
%-0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis, astsubay, doktor, avukat ve kamu görevlilerine örgütten gözaltı

Polis, astsubay, doktor, avukat ve kamu görevlilerine örgütten gözaltı

Antalya polisi tarafından avukat liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda iki polis, iki astsubay, bir uzman jandarma, iki doktor, infaz ve icra müdürleri ile toplam 40 kişi gözaltına alındı. ‘Adam öldürmeye teşebbüs,...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 11:49
Antalya polisi tarafından avukat liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda iki polis, iki astsubay, bir uzman jandarma, iki doktor, infaz ve icra müdürleri ile toplam 40 kişi gözaltına alındı. ‘Adam öldürmeye teşebbüs, bıçakla yaralama, tecavüz, kürtaja zorlama ve yapma, çek senet tahsilatı, rüşvet alıp- verme, nitelikli dolandırıcılık, adam kaldırma’ gibi suçlardan gözaltına alınan zanlıların 18’i adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Manavgat ilçesinde bir grubun kamu görevlileriyle birlikte suç örgütü kurduğu istihbaratını aldı. Manavgat’ta çok sayıda suça karıştıkları belirlenen zanlıları 15 ay boyunca izleyen ekipler, bu süreç zarfında teknik ve fiziki takiple zanlıların tüm adımlarını izledi. Teknik ve fiziki çalışmanın ardından ‘Şelale’ adı verilen operasyonu düzenleyen ekipler, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen avukat F.Y. ile birlikte iki polis, iki astsubay, bir uzman jandarma, iki doktor, infaz ve icra müdürleri ile toplam 40 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 7 adet tabanca, 200 mermi, çok sayıda tapu ile çek ve senet ele geçirildi. Ele geçirilen silahlardan birinin İstanbul’da bir polis memurundan çalındığı ortaya çıktı.

Zanlıların şu ana kadar 10 milyon liraya yakın vurgun yaptıkları tespit edilirken 38 kişinin de müşteki olarak ifadeleri alındı. Emniyette sorguları tamamlanan zanlılardan örgüt lideri olduğu iddia edilen avukat F.Y., babası T.Y., İnfaz Müdürü C.Ö., eşi S.Ö., Ankara’da görevli doktorlar L.M.K., O.G. ile birlikte M.T., B.A.B., Ö.K., F.T., M.K., N.D., Y.Y., H.Y., V.A., S.Ç., A.E. ve M.Ç. olmak üzere toplam 18 kişi mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi.

“İKİ EMNİYET, ÜÇ ASKERİ PERSONEL İLE KAMU GÖREVLİLERİ DE GÖZALTINA ALINDI”

Operasyon kapsamında suç örgütünün Manavgat genelinde oldukça yaygın bir alanda faaliyet gösterdiği tespit edildi. Örgütün güvenlik güçlerini ve kamu görevlilerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak için rüşvet verdikleri belirledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Manavgat’ta görevli astsubaylar O.M., B.E., uzman jandarma A.Y. ile birlikte polis memurları C.C. ve M.K., Manavgat Adliyesi İnfaz Müdürü C.Ö. ile İcra Dairesi Müdürü M.Ö.’nün rüşvet aldıkları iddia edildi. Zanlıların, rüşvet karşılığında örgütün işlediği suçlarla ilgili olarak sahte tanıklık ve olayları farklı anlatarak örgütü kolladığı iddia edildi. İnfaz ve icra müdürlerinin de örgütün dolandıracağı kişilere avukat F.Y.’yi iyi anlattıkları ve güven sağladıkları tespit edildi.

“AVUKAT, TECAVÜZ EDİP HAMİLE KALAN KADINA ZORLA KÜRTAJ YAPTIRMIŞ”

Öte yandan polis 15 aylık takip sürecinde çok sayıda olayı da deşifre etti. Örgüt lideri olduğu iddia edilen avukat F.Y.’nin bürosuna gelen S.U.’ya tecavüz etti. Daha sonra S.U.’nun hamile olduğunu öğrenen F.Y., kürtaj için Antalya’da bir doktorla anlaştı. F.Y. örgüt içerisindeki adamları ve babası T.Y. ile birlikte S.U.’yu kürtaj için Antalya’ya gönderdi. Zanlıları adım adım takip eden KOM ekipleri kürtaj işlemi gerçekleşmeden doktorun muayenehanesine baskın yaptı. Gözaltına alınan S.U. polislere verdiği ifadede kendisine Manavgat’ta bir avukatın tecavüz ettiğini ve şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine F.Y., S.U.’ya baskı yaparak şikayetini geri aldırdı. Kürtaj için arayış içerisinde olan F.Y. Ankara’da görevli doktorlar L.M.K. ve O.G.’yle anlaştı. F.Y. yine kürtaj için adamları ve babasıyla birlikte S.U.’yu Ankara’ya gönderdi. Buraya da baskın yapan polis ancak kürtaj işlemi sırasında yetişebildi. Beş aylık olan bebeğin kürtajla alındığını tespit eden ekipler, doktorlar ve S.U. hakkında işlem başlattı. Operasyonun bozulmaması için doktorlar o dönem için gözaltına alınmadı. Örgütün S.U.’yu şikayetçi olmasını önlemek için kaçırarak rehin tuttuğu da tespit edildi.

“KENDİ ADAMINI ÖLDÜRMEK İÇİN TETİKÇİ TUTMUŞ”

Örgüt lideri olduğu iddia edilen F.Y.’nin daha önce birlikte iş yaptıkları, ancak araları bozulan bir kişiyi öldürtmek için tetikçi tutukları belirlendi. F.Y.’nin eski ortağını öldürmek için tuttuğu tetikçinin 3 el ateş ettiği fakat silahın tutukluk yapması üzerine olayın gerçekleşmediği belirlendi. Ayrıca örgütün kendilerini şikayet etmek isteyen bir kişiyi de F.Y.’nin bürosunda bıçakladıkları belirlendi. Yine örgütün Manavgat’ta alkollü olarak kaza yapan zengin bir iş adamının kaskodan para alabilmesi için para karşılığında kazayı üstlendikleri belirlendi.

“KÜRTAJ VE TETİKÇİ İÇİN ŞİFRE KULLANMIŞLAR”

Polisin teknik takibine yakalanan örgüt üyelerinin kendi aralarında telefonda şifreli konuştukları tespit edildi. Bu kapsamda tutulan tetikçinin F.Y.’nin eski ortağını öldürme emrini verirken ‘sözleşmeyi imzalatın’ dediği belirlendi. Yine, S.U.’ya kürtaj yaptırmak için de ‘inşaatı yaptırın’ dediği tespit edildi.

“OLMAYAN ARSAYI DEFALARCA SATARAK 6 MİLYON LİRA KAZANDILAR”

Geniş bir alanda faaliyet gösteren suç örgütünün Alanya’da olmayan bir arsaya sahte tapu göstererek sattıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin Alanya’da herhangi bir arsayı göstererek vatandaşları kandırdıkları, düzenledikleri sahte tapuyla da satış yaptıkları tespit edildi. Yine örgütten arsayı almak için 600 bin lira veren bir kişi de şikayetçi oldu. Mağdur vatandaşın Almanya’da yaşadığı, operasyonu duyduktan sonra şikayetçi olmak için Türkiye’ye geldiği belirlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.