Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Piriştina’yla 10 soruda Buca!

Piriştina’yla 10 soruda Buca!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğlulları ve muhabir Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı. Piriştina’yla 10 soruda Buca!

  • Ege Postası
  • 31.07.2015 - 13:26
EGE POSTASI - Buca Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Levent Piriştina, başkanlıktaki 16 ayını geride bıraktı. Genç bir başkan olması dışında İzmir’in ‘Efsane Başkanı’ diye anılan Ahmet Piriştina’nın oğlu olması nedeniyle 500 bin nüfuslu Buca’da gözler Levent Piriştina’daydı…
Piriştina Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğlulları ve muhabir Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı.
 
EGE POSTASI: 16 ay boyunca nasıl bir başkanlık yapmaya çalıştını? Felsefeniz ne oldu'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Bu 16 ay boyunca 2 temel unsur üzerine durduk. Kentin sorunlarını biliyorduk. Bütçemizi de doğru kullanmamız gerekiyordu. Sınırlı bir bütçe vardı. Öncelikle adaletli dağıtım önemliydi. Biz bunu yaptık. Gerçek ihtiyacı tespit ettik. 22-23 mahalle yıllarca hizmet almamış. Biz bu eksikliği giderdik. Adaletli dağıtım desek de çocuklara kadınlara pozitif ayrımcılık yaptık. Bir de kent barışı sağlanmalıydı. Yollar açılır, parklar yapılır, yardım yapılır ama huzur ortamı çok önemliydi. Buca’da huzur ortamını sağladık.”



EGE POSTASI: Huzur dediniz. Geçmiş dönemde kavgalı bir belediye vardı. Özellikle meclis toplantıları kavgalı tartışmalı geçerdi. Bu dönem böyle bir şey yok. Belediye içinde de bir barış ortamı var. Bir formülü var mı durumun'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Ufak tefek sorun olur ama sevgi saygı olursa, samimiyet olursa, adaletinize de inanılırsa kavga değil barış olur. Hata olabilir tabi ki…Niyetimiz ortada ve insanları seviyoruz. Özel bir formül yok. Sevmekten saymaktan başlıyor.”  
     



EGE POSTASI: Babanıza ‘Efsane Başkan’ diyorlar. İyi bir belediyeciydi. Bu 16 ay da babanızdan örnek alıp Buca’da uyguladığınız ideoloji, metot neler'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Büyüdüğümüz aile tabi ki yaptıklarımızda etkili… Öyle bir adamın oğluydum ki siyaset ve belediyeciliğe gecesini gündüzünü vermiş biriydi babam. Ben baba-oğul kısmıyla ilgileniyordum büyüdükçe siyasi ve belediyeciliğini izlemeye çalıştım. Çalışkandı, dürüsttü, yalan söylemezdi. Ekibe inanç Ahmet Piriştina dönemimin sırlarındandır. Ben de bunu önemsiyorum. Ekibi diri tutmaya moralli tutmaya çalışıyorum. İnsana dayalı hayatı kolaylaştıran emeğe saygılı bir yönetim anlayışıyla dediğiniz gibi babam  ‘efsane başkan’ sıfatını aldı. Ben de bunları uyguluyorum.”

EGE POSTASI: Peki kadronuz. Çıktığınız ekiple mi yol yürüyorsunuz, yoksa sık sık revizyon mu göreceğiz'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Değişmesi değil de takviye gerekebilir. Ben inanma güvenme tarafındayım. Sahiplenme önemli. Karşılıklı bir sahiplenme. Hem siyasi hayatınız uzar hem de başarı artar. Ekipte bir değişiklik olursa zorunlu kalındığı için olur. Takviye olur. Bu da iş yaptığımızdan dolayı ekleme olur.”



EGE POSTASI: Yerel hesaplaşma devam ediyor gibi. Buca’da sosyal medyada hep bir eleştiri var size karşı. Bazı isimleri ne yapsanız memnun edemiyorsunuz. Bu eleştirileri ciddiye alıyor musunu? Hala sürmesinin nedeni nedir'
LEVENT PİRİŞTİNA: “4-5 kişi yapıyor. Neden yapıyorlar bilmiyorum. Moralimi motivasyonumu bozmamak için takip etmiyorum ama üzülen arkadaşlar gelip anlatıyor. Kulağınızı da kapatamıyorsunuz. Enteresan biçimde parti içinde disiplinde sıkıntı var. Belden aşağı vuruyorlar, bunu sosyal medyada yapıyorlar. Anlayamıyorum, neden hala sürdürüyorlar. Bazen soruyorum kendime ne istiyor bunlar. Aynı siyasi partideyiz, partimizin iktidara gelmesi için siyaset yapıyoruz. Aramızda husumet yok. Nerede bir sorun var. Bulamıyorum. Sorunun ne olduğunu da yazmıyorlar. Bilsek belki çözeceğiz. Niyetiniz ne. Projeleri, özel hayatımı çarptırarak mix yapıp sahaya sunuyorlar. Bu yöntemin seçim dönemlerinde kendilerine artı katacağını düşünüyorlarsa doğru bir yöntem değil. Toplumda bu tarz şeylerin karşılığı yok. Yapıcı olmayan eleştiriler takdir almaz.”

EGE POSTASI: Yerel seçimlerdeki rakibiniz AK Partili Cemil Şeboy şu an da milletvekili. Hiçbir araya geldiniz m? Buca için bir sinerji oluşturmanız mümkün mü'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Böyle bir şey yapmayacağı izlenimini alıyorum. Ama bir araya gelinmesi gerek. Buca için iyi bir sinerjiyle yereldeki imkanla hükümetteki imkanı iyi kullanmak gerek. Kulağımıza gelenler, yapılanlar bir sıkıntı var gibi. Kendisiyle bir araya gelemedik. Buca’nın Cemil Başkanı, Cemil Abisi ilgisini alakasını çekmiş görünüyor. Ben kazanmak için elimden geleni yaparım. Şahsım adına değil. Buca adına. Bizim tavır alma hakkımız yok. Kim Buca’ya faydası olacaksa bir yardım isteriz.”



EGE POSTASI: Bucaspor konusunda ciddi çıkışınız oldu. Kongre topuna girdiniz. Taraf oldunuz. Neydi hassasiyetiniz'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Belediyenin spor kulüplerine müdahale etmemesi gerektiğine inanıyorum. Bucaspor öyle bir camia ki hak ettiği yere gelmeli. Bucaspor başkanı, yönetimi belediye başkanı seçecek kadar güçlü bir halde olmalı. Sizin tabirinizle topa girme sebebim gidişattaki olumsuzluk. Net bir şey vardı. Takım lig düştü. FİFA’ya borcun bir TL’si ödenmedi. Futbolcuların alacakları ödenmedi. Personel maaş alamıyor. Bu takım amatöre gidiyor demek. Bu kulüp moral kaynağımız. Gördüğümü söyledim. Tehlikeyi söyledim ne doğru olduğunu da söyledim. Bu ekip yanlış yapıyor dedim. Karşılarına da talip olanlar vardı. Görüştük. Bana ticari geçmişleri, sosyal çevrede yarattıkları algı çok iyi geldi. Olmalarının gönlümden geçtiğini söyledim. Mevcut yönetime bir kin duyma durumu yok. Ortada olumsuz bir tablo yok. Şahsi bir isteğim yok. Mecburen topa girdik. Düşüş devam ederse vatandaş, taraftar benden hesap sorar. Kötü gidişatı nasıl izledin derler. Ben kulübün onursal başkanıyım. Bir alternatif yaratıldı. Biz de buna destek verdik. Takdir kongre üyelerinin.”

EGE POSTASI: Peki partinizde de bir kongre süreci var…Bucapor konusundaki hassasiyetiniz parti içi kongre sürecinde gösterir misiniz, müdahil olur musunuz'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Genel Başkanımızın talimatı var, belediye başkanlarının örgüt işlerine karışmaması yönünde. Ben bu anlamda şu olsun bu olsun demem. Samimi söylemek gerekirse tehlike arz eden bir durum görürsek ne olmayacağı üzerine düşüncemizi söyleyebiliriz. Örgütle nasıl çalıştığımız ortada. Ahenk içindeyiz. Bir sıkıntı yaratmamaya çalışıyoruz. Umuyorum sağlıklı huzurlu bir seçim süreci olur. Yerel seçimi kazandık, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim geçirdik. Bu seçimlerde galip mağlup vardı. Parti içi yarışta bence rakip yok, galip yok mağlup yok. Hepimizin ortak derdi, hedefi partimiz. Bu yüzden güzel birlik içinde bir süreç olmalı.”



EGE POSTASI: Buca deyince hipodrom ve üniversite akla gelir. Buca cazibe merkezi olacak m? Bu yönde çalışmalarınız var mı'
LEVENT PİRİŞTİNA: “Cazibe merkezi haline geldi mi derseniz gelmedi ama gelinmesi için tüm alt yapılar hazırlandı. Buca’nın verimsiz bir üniversitesi vardı. Üniversite var ama eğitim kadrosunun öğrencilerle kurduğu bir proje yok. Biz bunu değiştirdik. Üniversiteye adım atan öğrenciden rektörüne kadar bağ kurduk. Tarama konferansları, paneller, kurulacak müzeyi üniversiteye kurduruyoruz. Tarım konusunda destek alıyoruz üniversiteden... Bir çok  prestijli sokak için mimarlık fakültesi öğrenci ve eğitimcilerine soruyoruz. Geleceğin Buca’sında üniversite paydaş, yoldaş olacak.
Tarım bölgelerimize yatırımlar yaptık. Kaynaklar bölgesi…Tarih turizm ve tarım merkezi yapma düşüncemiz var. İnsanlar bu bölgede tarım yapacak, tarihi mekanları gezecekler.
Buca’nın 10 kilometre çeperinde oturanlar bir çok yerdeki tarihi yerlerden haberi yok. Bu mekanları ön plana çıkartacak çalışmalar yapıyoruz. Cazibe merkezi için kültür sanat ve sporu harmanlamanız gerek. Biz bunu da yapıyoruz. Spor tesisleri inşaa ediyoruz. Kültür sanat eksiklerini gideriyoruz. Bir çok proje ihale aşamasında. Bu süreç zaman alıyor. Çoğu bitti. Artık önümüzü görüyoruz. Aday adayıyken hayalini görüyorduk. Şimdi önümüzü görüyoruz.

EGE POSTASI: Peki trafik. Buca deyince hemen trafik akla gelir. Nasıl çalışmalar var çözümü için'
LEVENT PİRİŞTİNA:Trafik konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir desteğini alıyoruz. Doğuş Caddesi, Tınaztepe’de ana girişi genişletiyoruz. Orada ciddi bir yatırımımız var. 5-6 kilometre ileride Yıldız girişi planlıyoruz. BU trafik açısından devrim niteliği taşıyor. Menderes Caddesi’nde proje ihalesi 11 Ağustos’ta. Tramvayı Tınaztepe’ye uzatıyor. Süreç başlıyor. Bu tempoyla 3 seneye kadar trafiğe nefes aldıracak. Cezaevi’ kalkarsa trafik müthiş rahatlayacak. Bakanlığın raporu var Fiziki ömrünü tamamlayacak. Cezaevi’nin kalkmasının en önemli etkisi trafiğe olacak. Müthiş bir alternatif sağlıyor. Bir Bucaspor’u biliyor insanlar bir de trafiği biliyorlar Bela bir şey trafik Buca’da…Çözmek ilk görevimizdi. 2019’da bir daha konuşursak trafik sorununu çözmüş bir başkan olarak karşınızda olacağım inşallah. Seçim dönemlerinde aday adaylarının “Buca’nın trafik çilesine son vereceğim” söylemi son olacak. BU söylem 20 yıldır söyleniyor çünkü.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.