Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Piriştina Radyo Ege Postası'na konuk oldu: Başarının şifresini açıkladı!

Piriştina Radyo Ege Postası'na konuk oldu: Başarının şifresini açıkladı!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina geçmişte ‘kavgalı’ yeni dönemle birlikte ‘hizmet’le anılan Buca’da başarının şifresini açıkladı. Piriştina, “ Geçtiğimiz günlerde AK Partililerin de bulunduğu bir ortamda bana “Buca’ya ne lazım” diye sordular. Ben getirdim dedim. Yol asfalt konteynır değil, bu kente barışı getirdik. Barış bu kentin aradığı bir şeydi” dedi. Sosyal medyada parti içi eleştirilerin yerel seçimden buyana devam etmesine yönelik Piriştina, “takvim daraldıkça o partili arkadaşlarımızın intikam duygularını kinlerini nasıl kusacaklarını tahmin bile edemiyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 14:13
EGE POSTASI - Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Radyo Ege Postası’nda Sercan Avcı’nın konuğu oldu. Piriştina, yerelden genele, yapılan çalışmalardan yapılacaklara kadar bir çok konuda açıklamada bulundu.

19.Eğitim Şurası’nda Osmanlıca’nın zorunlu ders haline gelmesine yönelik tavsiye kararı alınmasını 10 Aralık insan Hakları Günü’nde sosyal medya üzerinden Osmanlıca mesaj yazarak  eleştiren, 17-25 Aralık operasyonların yıldönümünde de “Babacığım” yazılı mesaj yayınlayan Piriştina, belediye başkanı olarak ülke gündemine ilişkin farkındalık yaratmaya devam edeceğini söyledi. Piriştina, “ Elimden geldiğince ülke gündemini takip ediyorum. Bu tarz eylemlerin hazırlanması hayata geçirilmesi ekip işi…Siyaset zorlaşmaya rekabet artmaya başlıyor. Dikkat çekmek gerek. Aynı söylemleri aynı fotoğrafları bırakmak gerek. Birilerine bir şey hatırlatmak istiyoruz. Siyasi soygunları, ihanetleri anlatmak istiyorsanız basit kelimelerle değil farkındalık yaratacak kelimelerle yöntemlerle yapılması daha faydalı. Yerel yöneticiyiz. Seçilme amacımız kenti yönetmek ama bazı durumlar vardır ülkeyi ilgilendiren. Ülkeyi ilgilendiren bir konu Buca’yı da ilgilendirir. Bende bu durumda yüreğimi sözümü ortaya koyuyorum” dedi.

İKİ ÜÇ SERSERİ OTURMUŞ YAZI YAZIYOR
Kendisine yönelik özellikle sosyal medyada üzerinden parti içi yerel seçim hesaplaşması yapanlar olduğunun hatırlatılması üzerine Piriştina şunları söyledi;

“Bu eleştiriler devam edecek hatta artacak. Daha 4 sene 3 ay var bir sonraki seçime…Şimdi böyleyken takvim daraldıkça partili arkadaşlarımızın intikam duygularını kinlerini nasıl kusacaklarını tahmin bile edemiyorum. Bunun insanlık adına yapılmaması gerek bırakın partililiği. Mümkün olduğunca duymamaya çalışıyorum. Tempom yüksek. Günün temposunun verdiği ağırlığı stresi sosyal medyada atıyoruz zaman zaman…Olumlu şeyler yazılınca mutlu oluyoruz kendimizi yarına hazırlıyoruz ama  iki üç serseri oturmuş yazı yazıyor onlara takılmam. Seni istedikleri yere çekmeye çalışıyorlar.  Oraya çekilirsen iş yapamazsın. Onları nasıl sustururum diye kafa yorarsın. Kente koyacağım performansı bozacak kimseye zaman ayırmıyorum, taviz vermiyorum.”


EĞİTİME KAFAYI TAKTIK
Eğitimin  önem verdiği alanlardan biri olduğunu belirten Piriştina, ülkede ortak sorunun eğitim eksikliği olduğunu belirtti.  “Eğitimli kadrolar az olduğu için araştırmaktan sorgulamaktan uzak durduğumuz için ülke bu noktada” diyen Piriştina şöyle devam etti;

Biz eğitim alanında çalışmalar yapıyoruz. Pırlanta Merkezleri kurduk. Biz ailelere yardım ediyoruz bu sayede. Ailelerin sokağa çıkmasını sağlıyoruz, çocuklarına bakıyoruz. Git kendine ülkene zaman ayır diyoruz. Çocuğa da eğitim veriyoruz, satranç, okuma yazma, resim…Hem çocuğu geliştiriyoruz hem de özellikle kadını sokağa çıkarıyoruz. Merkezlerin sayısı üçe yükseldi. Sayısını daha da arttıracağız. Başkan amcalar projemiz var. Eğitimi farklı ortamlarda vermek istedik. Karikatürize edeceğiz. Çocuk  Süperman olacak Batman olacak RedKit olacak keyif alarak eğitim görecek. Gençlik Merkezi yapacağız Büyükşehir’le birlikte içinde sineması, bowling salonu olacak. Eğitime kafayı taktık. Sporu sanatı hepsinin içinde eğitim var. Kültü aktivitelerimiz sürüyoruz. Yaz aylarında 5 bin gence eğitim verdik. Ocak’ta  BUGEM’in temeli atacağız. 5 katlı bir bina. Üniversiteye hazırlanan arkadaşlara eğitim fırsatı verilecek. Yılda 4 bin ailenin bu anlamda yükünü hafifleteceğiz.”

TRAFİĞE ÇÖZÜM İÇİN 3 ADIM
Buca’da kronikleşen trafik soruna yönelik projeler hakkında bilgiler veren Piriştina, “ Büyükşehir Belediye Başkanımızla iki hafta önce inceleme yaptık. Doğuş Caddesi ve Tınıaztepe girişi yoğunluğun en fazla olduğu yerler. 17 metre yol var. Kamulaştırma yaparak 35 metreye çıkartacağız. Sol da bir dönüşümüz var. Dönüşü yerin altında vereceğiz. Hiçbir duraklama olmamış olacak. Tramvay konusu var. 5 yıl önce Büyükşehir tarafından Bakanlığa yazı gitti. Onay, kullanım izni istendi. Bakanlıktan ‘bizim yatırım projemiz var, tasarrufumuz var, size izin veremeyiz’ yanıtı geldi. 3 ay önce yine gündeme getirdik. AK Parti’den destek istedik bu konuda. Tramvay 5 kilometre olacak, trafik rahatlayacak. Bu konuda samimi olup izin konusunda yardımcı olacaklarına inanıyorum. Cezaevinin kalkması gündemde. Cezaevinin kalkması halinde de Menderes Caddesi açılacak” dedi.

YERELLEŞMEK GEREK
Yerelleşmenin önemine dikkat çeken Piriştina, “  Yerelleşmek gerek. Bakanlıklar bizimle birlikte adım atmalı…Denetim mekanizması kimliğiyle durmalı merkezi hükümet. Uygulama tam tersi. İşi genele atmaya çalışıyorlar. İlçeyi mahalleleri koklayan bile yerel yönetim. Halk bizi yerele hizmet için seçiyor” dedi.

HİZMET NOKTASINDA İŞBİRLİĞİ YAPARIM
Bucalı olan ve Buca’da siyaset yapan AK Parti Milletvekili Rıfat Sait’le ilçenin sorunlarına yönelik istişare içinde olduklarını belirten Piriştina, “ AK Parti’yle siyaseten anlaşamıyoruz ama sonuçta vekil  İzmir’in yetkilendirdiği bir isim. Ben şahsi olarak ailece görüşmeyebilirim ama hizmet noktasında böyle bir lüksüm yok. Siyaseten karşı çıkıyorum. 17 Aralık’ta AK Parti’yi eleştirme özgürlüğümü yitirmedim ama hizmet noktasında gece gündüz işbirliği yaparım. Onlarda hizmet etmek zorunda ben de…Öncelikle hizmet…Cezaevi, stadın devri konularında istişare içindeyiz. Mecliste de uyumluyuz. Şuan samimi bir destek veriyorlar. Bu destek bana değil, Buca’ya…Mecliste şov yapmak kimseye yarar getirmez” dedi.

GEÇMİŞTE ADALETSİZ HİZMET VERİLMİŞ
Amacının 47 mahalleye eşit hizmet olduğunu söyleyen Piriştina, “  Hizmetler adaletsiz dağıtılmış. Eski dönemlerde bazı mahaller ön plana çıkartılmış. Pozitif ayrımcılık yaparak eşitsizliği düzeltmek lazım. Mahalleler arası dengesizliği ortadan kaldırmaya yönelik çalışıyoruz” diye konuştu.

SODEM BÜYÜYECEK
Üyesi olduğu SODEM’in (Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği) genişlemeyi hedeflediğini ifade eden Piriştina, “ İddiamız Türkiye’nin en büyük STK’sı olmak. 60’a yakın belediyenin üye olduğu bir dernek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu  ziyaret ettik. Projelerimizi anlattık. SODEM’in büyüyeceğine inanıyorlar. Kentleri gezme planımız var. SODEM, özlemini çektiğimiz destelediğimiz bir STK…Her katmandan destek istiyoruz. Genel merkezden destek aldık. 2-3 aylık zaman diliminde 100 belediye olmak istiyoruz” dedi.

İMZAYI ATMAZSAN BUCA SİZİ ATAR
İktidarın İzmir’e yatırımda  şaşı bakmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Piriştina, “  Biz bakanlıklara, müdürlüklere,  AK Partili meclis üyelerine ve vekillere beklentilerimizi bildirdik. Ankara’ya gittik. 2-3 konunun çözümü için girişimlerimizi yaptık. İktidarlardan beklenenler yapılmazsa hesabını vatandaş soracaktır. Halkı çağıracağız. Bize nasıl hesap soruluyorlarsa bizde halkı çağıracağız, şunları istedik yapmadılar diyeceğiz. Bir imzaya bakıyor, stat konusu 10 yıldır aynı hikaye…Sabırla bekleriz ama en son dur deriz. Siz bu imzayı atmazsanız Buca sizi atar” dedi.

BELEDİYEDE SENKRONİZE YAKALADIK
Belediyede uyumlu çalıştıklarını ifade eden Piriştina, “ Çok farklı görevlendirme yapmadım. Yansıyışları büyük oldu. Ekibimizde yıllardır hizmet yapanlar var. Tarzımızı, hızımızı yöntemimizi anladılar. Senkronize yakaladık. Memnuniyetim üst seviyeye çıkıyor.  8 ay geçti. Birbirimizi tanıdık. Bu bir takım oyunu. Yakalayamazsanız boşa gider yıllar. Belediyenin kapısı kapanmaz ama hizmet kapısı kapanmaz” dedi.

ESKİ  VEKİL ADAYI OLARAK 2015 YOLUNDA TAVSİYE VERDİ
2011 genel seçimlerinde CHP’den önce vekil aday adayı olan sonra da aday gösterilen Piriştina, 2015 yolunda vekilliği düşünenlere mesaj gönderdi ve şunları söyledi;  “ Vekil aday adayı ve sonrasında adayken iyi çalıştım. 8-10 saat birinci sıraymış gibi çalıştım. Aday adayı olmak ve sonrasında aday olmak onurdur. Süreç başlayacak. Kırmamalılar birbirlerini. Seçimin verdiği hararete kaptırmasınlar. Yüz yüze bakacaklar. Seçimin önemini iyi bilsinler. Umarım seçim sonucunda bakanları da seçeriz.”

ŞİFRE: BARIŞ
Piriştina geçmişte ‘kavgalı’ yeni dönemle birlikte ‘hizmet’le anılan Buca’da başarının şifresini de açıkladı.Piriştina, “ Geçtiğimiz günlerde AK Partililerin de bulunduğu bir ortamda bana  “Buca’ya ne lazım” diye  sordular. Ben getirdim dedim. Yol asfalt konteynır değil, bu kente barışı getirdik. Barış bu kentin aradığı bir şeydi. Hizmet yapmak için mutluluk huzur lazım yani barış lazım. Kimsenin bozmasına izin vermem” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.