Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Petkim işçileri fabrikaya kapandı!

Petkim işçileri fabrikaya kapandı!

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden Bursa’daki otomotiv devlerinde başlayan direniş İzmir’e de uzandı. Metal işçilerinin ardından bu kez Petro-kimya işçileri tıkanan görüşmeler nedeniyle eylem kararı aldı. Petkim işçileri fabrikaya kapandı!

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 14:42
Toplu sözleşme görüşmeleri tıkanan Petkim işçileri, Petrol-İş Aliağa Şubesi'nin çabalarına rağmen patronun uzlaşmaz tavrı nedeniyle fabrika içinde eyleme başladı.

Fabrikadan çıkan vardiyalar evlerine gitmeyerek işletme içindeki yemekhanede ve bahçede bekleme kararı aldı. Gece vardiyasında ve sabah çıkan vardiyada açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Oktay, TİS’i barışçı bir şekilde bitirme çabalarına karşın patronun kendilerini anlamak istemediğini söyleyerek mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. İşçiler, “Her yer Bursa her yer direniş” sloganı ile karşılık verdi.

Sabah çıkan vardiya ile Petkim girişinde toplanan işçilere tekrar seslenen Ahmet Oktay taleplerini almakta ısrarcı olacaklarını söyledi.
Petrol-İş Sendikası vardiyada olmayan tüm işçileri de fabrikaya çağırarak eylemi sürdürüyor. Saat 15.30’da basın açıklaması yapılacak. (Evrensel)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.