Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Peş peşe savaş uçakları düşürüldü!

Peş peşe savaş uçakları düşürüldü!

Pakistan ile Hindistan arasında son dakika gelişmeleri yaşanıyor... Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının Cammu Keşmir bölgesinde düştüğü bildirildi. 

  • Ege Postası
  • 27.02.2019 - 13:46

Pakistan ordusu, hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğünü açıkladı. Reuters'a göre bir pilotun yakalandığı bildirildi. Hindistan medyası, Hint ordusunun bir Pakistan savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi.

Pakistan, Hindistan'la yaşanan çatışmaların ardından tüm hava sahasını kapattı.

Pakistan ordusu sabah saatlerinde, hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının  vurulduğunu ve birinin düştüğünü açıkladı. Reuters'ın son dakika haberine göre göre bir pilotun yakalandığı bildirildi. 

Olayda 2 pilot ve bir sivilin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

PTI haber ajansı, Garend Kalaan Köyü yakınlarında, yerel saatle 10.00  civarında açık bir araziye düşen uçağın ikiye ayrıldığını ve alev aldığını  belirtti.

Pakistan, Hindistan'la gerilimi tırmandırmak istemediğini ancak mecbur  kalması durumunda her şeye hazırlıklı olduğunu açıkladı.

PAKİSTAN BAŞBAKANI'NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ı sorunları diyalog yoluyla  çözmeye davet ederek, sağduyunun hakim olması gerektiğini söyledi.

HİNDİSTAN DIŞİŞLERİ: BİR UÇAĞIMIZI VURDULAR

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raviş Kumar, sabah saatlerinde Pakistan savaş uçaklarının Hindistan Hava  Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağını vurduğunu söyledi. Pakistan'daki "terör gruplarının" dün Hindistan'a yönelik saldırı  hazırlığında olduğunu ve buna karşı önleyici saldırı gerçekleştirildiğini aktaran  Kumar, "Pakistan Hava Kuvvetleri de Hindistan'ın terörle mücadele operasyonuna  karşılık askeri noktalarımızı vurmak istedi. Hindistan uçakları da hemen karşılık  vererek, Pakistan'ın bir uçağını vurdu."

Vurulan uçağın Pakistan topraklarına düştüğünü belirten Kumar, "Bizim  de hava angajmanı sırasında bir Mig-21 uçağımız düştü ve bir pilotumuz kayıp.  Pakistan kendi ellerinde olduğunu söylüyor. Ancak doğrulamaya çalışıyoruz." diye  konuştu.

PAKİSTAN PİLOTUN GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYIMLADI

Bu arada Pakistan radyosu Hindistanlı pilotun sorgulandığı anların görüntüsünü yayımladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.