Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da personel krizi büyüyor: Serter el koydu

Karabağlar'da personel krizi büyüyor: Serter el koydu

Karabağlar Belediyesi’nde toplam 12 sözleşmeli memur alımına dair yaşanan krize CHP İl Başkanı Bedri Serter el koydu. CHP’de çatlağa yol açan ve ilçede mezhep kavgası yaşandığına dair söylentilerle gündeme gelen gelişmelerin ardından il yönetimi meclis üyeleri ile gündüz saatlerinde acil toplantı düzenledi. Karabağlar'da personel krizi büyüyor

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 16:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Önceki gün Karabağlar Belediyesi’nin meclis oturumunda sözleşmeli personel alımına ilişkin önerinin vetoyla karşılanması sonrasında başlayan tartışmalı süreç tam gaz devam ediyor. CHP’de kriz yaratan konuyla ilgili çeşitli iddialar da gündeme taşınırken, belediyenin personel alımı da rafa kalktı. Diğer yandan, yaşanan krizle birlikte partinin il yönetiminden meclis üyelerine uyarı geldi.
 

 
SERTER’DEN MECLİS ÜYELERİNE UYARI
Çarşamba günü gerçekleşen meclis oturumunda sözleşmeli personel alımına gelen veto parti içinde kriz yaşanmasına yol açtı. Belediyenin çeşitli birimlerinde görev alacak 12 personel için AK Parti grubunun yanı sıra CHP'li 6 meclis üyesinin de ret oyları ile konu rafa kaldırılırken, gelişmelerin ardından isyan bayrağı açan CHP’li meclis üyelerine il yönetiminden fren geldi. Personel alımını bilgileri olmadığı gerekçesiyle veto eden meclis üyeleri Turan Manduz, Tuncer Polat, Zakir Bal, Emin Uztemur, Latif Yelekçioğlu ve Bülent Torun ile diğer meclis üyeleri CHP İl Başkanlığı’nda Bedri Serter ile acil toplantı gerçekleştirdi.


 
VETONUN NEDENİ SİYASİ Mİ'
Serter’in gerekçeleşen zirvede meclis üyelerine çeşitli uyarılarda bulunduğu öğrenilirken, parti içinde yaşanan krizin meclis dışına taşınmaması ve CHP’li isimlere konuyu basında tartışmamaları yönünde ikazlarda bulunduğu öğrenildi. CHP’li meclis üyelerinin AK Parti grubu ile pazarlık yaptığı yönündeki iddiaları da gündeme taşındı. İşe alınacak personeli tanımadıklarını belirten muhalif meclis üyelerinin, sözleşmeli memur olarak istihdam edilecek ve geçmişte CHP’de görev yapan isimleri eski ilçe başkanı Polat Manduz ve Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte hareket ettiği gerekçesiyle kabul etmediği iddia edildi. Öte yandan, konuyla ilgili olarak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun önümüzdeki günlerde meclis üyeleri ile bir araya gelerek bir görüşmeye hazırlandığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.