Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Personel için araç satacaklar

Personel için araç satacaklar

​Yerel seçimlerin ardından Karabağlar Belediyesi’nde yaşanan ekonomik kriz sonrasında Başkan Muhittin Selvitopu’nun “İşçi için gerekirse yayan giderim” diyerek makam araçlarının satışı yönünde aldığı karar Yunanistan’a da örnek oldu. SYRIZA lideri Aleksis Çipras başkanlığında yeni kurulan koalisyon hükümeti, bakanlıklara ait lüks makam araçlarını satarak işten çıkartılan 3 bin 500 devlet memurunu yeniden işe alacak. İZMİR KOMŞUYA ÖRNEK OLDU

  • Ege Postası
  • 01.02.2015 - 17:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaşanan ekonomik krizi başarıyla aşan ve şirket borçları ile personelin süregelen maaş alacaklarını ödeyerek ekonomik anlamda çıkış yakalayan Karabağlar Belediyesi’nin başarısı Yunanistan’a da örnek oldu. Ağır dış borç yükü ve iç piyasadaki çıkmaza çare arayan Çipras hükümeti açıkladığı kurtuluş reçetesi dahilinde tasarruf tedbirlerine makam araçlarının satışı ile başlayacak.
 
 
KOMŞUYA ÖRNEK OLDU
Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan SYRIZA Partisi’nden Yunanistan Başbakanı Çipras, ekonomik darboğaz nedeni ile işten çıkartılan devlet memurları için flaş bir hamlede bulundu. Sayısı 3 bin 500’ü bulan devlet memurunu yeniden işe alabilmek için bakanlıklara ait makam araçlarını maliyetli olduğu gerekçesi ile satışa çıkarma kararı alan Yunan Başbakanı Çipras, sağlanacak tasarruf ile istihdam yaratacak.


 
ARAÇLAR SATILACAK, 3 BİN 500 PERSONEL İŞE GERİ ALINACAK
Önceki hükümet tarafından tasarruf amacıyla işten çıkarılan 3 bin 500 kamu çalışanının geriye dönmesi için çalışma başlatan yeni iktidar ayrıca, uygulanacak tasarruf kapsamında ekonomi bakanlığında görev yapan çok sayıda ekonomi danışmanının işine son verecek. Gereksiz ve masraflı bulunan makam araçlarının satarak para kazanmayı hedefleyen yeni iktidarda görev alan kabinedeki diğer bakanlar ise işe motosiklet ya da taksi ile gidip geleceklerini açıklamışlardı.


 
SELVİTOPU "GEREKİRSE YAYAN GİDERİM" DEMİŞTİ
Karabağlar Belediyesi’nde tasarruf uygulaması başlatan Başkan Muhittin Selvitopu’nun lüks makam aracının da aralarında yer aldığı toplam 11 aracın Haziran ayında satışı gerçekleşmişti. Belediyeye ait makam araçlarının İhale yolu satışından toplam 420 bin lira tasarruf sağlanmıştı. Belediye meclisi tarafından alınan karar gereği Başkan Selvitopu’nun Audi A6 marka aracı 85 bin 100 TL’ye elden çıkartılmıştı. Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de kullandığı makam araçlarının satışı sayesinde belediye şirketi KARBEL A.Ş.’nin borçları ile belediye işçilerinin maaş alacakları ödenmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.