Dolar 32,5604
%0.04
Euro 34,8899
%0.07
Altın 2.428,950
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş: 'Mütevazı ama sözü olan bina'

Pekdaş: 'Mütevazı ama sözü olan bina'

KONAK Belediyesi yeni hizmet binası ve yakın çevresinin düzenlenmesi mimari proje yarışmasında dereceye girenler ödüllerini törenle aldı. Konak Belediyesi, Yenişehir pazar yeri alanına yapılacak ve yarışma birincisi projeye göre inşaa idilecek yeni hizmet binasının mütevazı ama sözü olan bir bina olacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 16:33
Konak Belediyesi'nin Yenişehir'deki Pazar alanına yapacağı hizmet binası ve çevresi için düzenlene mimari proje yarışması ödül töreni Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, jüride yeralan Konak Belediyesi eski başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Muzaffar Tunçağ, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal da katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediyesi'nin farklı binalarda hizmet vermesi, dağınık bir yapıda çalışması nedeniyle göreve geldiği günden itibaren ilk hedeflerinin yeni hizmet binası yapmak olduğunu söyledi.



Kent merkezinde yapılacak kamulaştırmaların ciddi maliyeti olması nedeniyle en uygun yerin belediye mülkü olan Yenişehir Pazaryeri alanı olarak belirlediklerini dile getiren Pekdaş "Haritada da kentin tam ortasında yeralıyor. Bölgenin çevresinede gelişme bekliyor. Hem bölge kalkınmasına katkı hem de hizmet binalarını birleştirmek amacıyla harekete geçtik. Bölgenin planlanması ve kalkınmasına yönelik ateşleyici rol üstlenmeyi de istedik. Meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların da görüşlerini aldık. Sonra yapılacak bina için mimari proje yarışması açtık. Toplam 71 eser jüri tarafından değerlenirildi. Kamusal mekanların yeraldığı mütevazı ama sözü olan binayı seçtik" dedi.



Konak Belediyesi'nin yeni binası olacak birinci projeyi hazırlayan Ziya İmran, Mehmet Şefik Yasavul'a ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. İkincilik ödülünü kazanan evren Başbağ, Özlem Arvas, Can Özcün ve Deren Uysal'a Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, üçüncülük ödülünü ise Murat Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel'e Muzaffer Tunçağ verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.