Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş bir yıllını değerlendirdi

Pekdaş bir yıllını değerlendirdi

İzmir'in merkez ilçesi olan ve günde yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ağırlayan Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen 1 yıllık hizmet süresini düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendirdi. 1 yılda yapılan hizmetleri ve gelecekte uygulanacak projeleri anlatan Başkan Pekdaş, katılımcı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını, halkın parasıyla oluşan belediye bütçesini harcarken adil ve şeffaf bir yönetim sergilediklerini söyledi. Bir yılın muhasebesini yapan Pekdaş, "Şehrin değerlerini şehre kazandırıyoruz" dedi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 16:49
İZMİR -Tarihi Asansör'de gerçekleşen toplantıya İzmir'deki yerel ve ulusal basının temsilcileri ile köşe yazarları katıldı. Konak Belediyesi'nde görev yapan başkan yardımcıları da Pekdaş'ın bir yılın özetini çıkardığı toplantıda kendisine eşlik etti. Geride bırakılan bir yılda yapılanları içeren kısa filmin ardından konuşan Başkan Pekdaş, başlıklar halinde Konak'ta nelerin değiştiği hakkında bilgiler verdi. Hizmet döneminde katılımcı bir anlayış benimseyerek, halkın fikir ve düşüncelerini ön planda tuttuklarını dile getiren Başkan Pekdaş, altyapıdan spora, kültür-sanattan sosyal projelere kadar pek çok alanda yapılan hizmetlerde bu yönetim anlayışını uyguladıklarını söyledi. 

İŞ BARIŞI SAĞLANDI
Göreve geldiklerinde karşılaştıkları sorunların başında belediye şirketi MERBEL'in yaşadığı ihale krizi olduğunu hatırlatan Başkan Pekdaş, sorunu çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcadıklarını ve çalışan personeli mağdur etmediklerini söyledi. İş barışına öncelik verdiklerini de belirten Pekdaş, daha önce farklı müdürlüklerce yapılan farklı dönemlerde yapılan hizmet alımı sözleşmelerini de Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesine toplayarak tek bir hizmet alımı sözleşmesi
gerçekleştirdiklerinden bahsetti.

ÇALIŞANIN YÜZÜ GÜLDÜ
Bir yıllık süreçte çalışan personelin huzurlu ve mutlu bir iş ortamına kavuşması için de yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Pekdaş, bu amaçla ilk olarak iş barışını sağlayan adımlar attıklarını dile getirdi. En düşük işçi maaşına yüzde 50 civarında bir iyileştirme yaptıklarına vurgu yapan Başkan Pekdaş, bin 100 lira olan en düşük işçi maaşının bin 700 lira seviyesine çıkarıldığını söyledi. Başkan Pekdaş üç farklı binada hizmet vermek zorunda olan personelin daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmesi adına yeni hizmet binası için proje çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Yeni binanın Yenişehir'de mülkiyeti belediyeye ait olan Yenişehir Kapalı Pazaryeri'nin yerine yapılacağının bilgisini veren Pekdaş; belediye binasının nasıl olması  gerektiğine yönelik başta sivil toplum kuruluşları ve bölge halkı olmak üzere kamuoyunun da fikirlerinin alındığını kaydetti.  


İLKLERİN BELEDİYESİ
Toplantıda geride bırakılan bir yılda yürütülen çalışmalardan özetler sunan Pekdaş, kentin anayasası olarak kabul edilen imar planları konusuna da ağırlık verdiklerini söyledi. Göreve geldiğinde Konak'ta hala planlaması olmayan pek çok bölgenin olduğunu tespit ettiğini anlatan Pekdaş, Planlama Müdürlüğü'nün sorunları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İzmir'de Kadın, Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kuran ilk belediye olduklarına vurgu yapan Başkan Pekdaş, ayrıca Spor Müdürlüğü'nü kurduklarını, Kent Tarihi Birimi'ni de faaliyete geçirdiklerini dile getirdi. Pekdaş, hizmetlerin daha hızlı çözüme kavuşması adına müdürlükler arasında koordinasyon kurulmasına dönük adımların atıldığını da belirterek, "Şehrin değerlerini şehre kazandırmak için çalışıyoruz" dedi. Göreve geldiğinde çoğu kiralık aracın sözleşmesini yenilemeyerek kaynak israfının önüne geçtiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, "Bir yılda araç filomuzu genişlettik. 4 milyon liralık araç ve makine aldık. Bir yıllık süreçte temsil harcamalarımızı önemli ölçüde azalttık ve ihtiyaçlarımıza harcadık" diye konuştu. Bir yıllık süreçte tahmin edilen performans rakamlarının çok daha iyisine ulaştıklarını da belirten Pekdaş, "Gelirlerimizde yüzde 10'a varan bir artış var. Vadesinde ödenmeyen hiçbir borcumuzda yok. Mali yapısı en güçlü belediyelerin başında geliyoruz" dedi.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
Toplantıda soruları da yanıtlayan Sema Pekdaş, Konak'ın en büyük sorunun temizlik olduğunu belirtti. Belediye ekiplerinin canla başla çalıştığını, gece gündüz üç vardiya şeklinde yürütülen çalışmalarda günlük en az  650 ton çöpün toplandığını belirten Pekdaş, "Konak'ın 400 bin nüfusumuz var ama gün içinde 1,5 milyona yaklaşıyor. 2847 sokakta, 24 kilometrekare alanda hizmet veriyoruz. İzmir'in ikinci küçük ilçesiyiz ama en çok çöpü biz topluyoruz. Sokaklarımızın önemli bir kısmı da merdivenli sokak. Çok zor şartlarda çöp toplamaya çalışıyoruz. Molozdan kaynaklanan sıkıntılarımız da var. Bunları da düzenleyeceğiz" dedi. 


DENETİMLER HER YERDE
Başkan Pekdaş, kaldırım işgalleri, sokak düzenlemeleri ve gürültü sorunuyla ilgili dile getirilen bir soruya ise; "Sokaklar ve kaldırımlar birlikte çalışılmalı. Kaldırımların işgal sorunu en büyük sorunlarımızdan biri. Zabıta ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Kaldırımların da ölçüleri farklı. Gürültü ve işgal sorununu çözmekte kararlıyız. Ancak gürültü sorunu cezalara rağmen sürüyor. Sürekli takipçisi olduğumuzu göstermeye karalıyız. İşgal içinde kararlıyız" şeklinde yanıt verdi. Yeni hizmet binasını yapılacağı alanda yer alan benzin istasyonuyla ilgili de herhangi bir sorunun bulunmadığını dile getiren Pekdaş, Şoförler Odası ile görüşüldüğünü ve sözleşmenin 2015 yılının Ağustos ayında biteceğini söyledi.

"KÜLTÜR TURİZMİ ÖNCELİĞİMİZ" 
Konak'ın sadece İzmir'in değil Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel mekanlarına ev sahipliği yapan önemli bir merkez olduğuna değinen Başkan Pekdaş, kentin değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. İzmir'deki Turist Rehberleri Odası ile çeşitli turlar organize edilerek, kentin tarihi mekanlarının tanıtıldığını söyleyen Başkan Pekdaş, eski ve yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binaların kente kazandırılması konusunda yapılan çalışmaların neler olduğu sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Konak'ta 2 bin 500 tescilli eserimiz var. Çoğu kötü durumda. Bunlar için kaynak yaratılması lazım. Belediye bütçesiyle kotarılacak iş değil. Tarihsel mekanların onarımı için ayrılan bir fon var ama bu fonlardan pay almadık. Aliağa Camisi'nin istinat duvarı ve bir bina için de 1,5 milyon kaynak ayrıldığı söylendi. Yıkılmasını hep birlikte seyrediyoruz. Emlak vergilerinden sadece bizden yıllık 4 milyon kesiliyor. Bu fondan geçen yıl hiç almadık bu yıl da 1,5 milyon liranın verileceği söyleniyor. Bu paralar Valilik tarafından kesiliyor. Şehrin değerlerini şehre kazandırmak için paylarımızın verilmesi gerekir. Büyükşehirle birlikte çalışarak İzmir'de çok önemli yerleri ortaya çıkartacağımıza inanıyorum."

PARKLAR YENİDEN YARATILIYOR 
Park, yeşil alan ve pazaryerleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Pekdaş, mevcut alanları korurken yeni parklar da yarattıklarını söyledi. Her mahallede çocuklar tarafından yaratılan parklar oluşturmayı istediklerini dile getiren Pekdaş, yakın zamanda bir Çocuk Hakları Parkı açacaklarını söyledi. Pekdaş, bir yıllık sürede engelli ve dezavantajlı guruplara yönelik de etkin çalışmalar yürütüldüğünü dile getirerek, yenileme çalışmalarında sona gelinen 'İkinci Bahar Evi'nin çok kısa bir süre sonra hizmete açılacağının bilgisini verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.