Dolar 32,4094
%0.09
Euro 34,6288
%0.12
Altın 2.384,470
%0.18
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pala’dan Anık’a sert yanıt ve hodri meydan! Al kongre kararını aday olacağım...

Pala’dan Anık’a sert yanıt ve hodri meydan! Al kongre kararını aday olacağım...

Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala TV35 ekranlarında yayınlanan Alper Baran Esin’in sunduğu Kent ve Siyaset programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’ın suçlamalarına yanıt veren Mustafa Pala ‘Çık karşıma diyorsun. Al kongre kararını aday olacağım’ diye konuştu. Pala’dan Anık’a sert yanıt ve hodri meydan

  • Ege Postası
  • 09.08.2019 - 12:56

EGEPOSTASI - Her fırsatta derdinin Celil Anık’ın uzun yıllardır oturduğu koltuk olmadığını belirten Mustafa Pala TV35 ekranlarında flaş açıklamalarda bulundu. Celil Anık’ın kendisinin neden hapse girip çıktığını çok iyi bildiğini belirten Pala “Bana kendin söylemedin mi, kardeşim sana komplo kurdular diye. Ben hapis yattım da sen yatmadın mı. Sen benim ortağım değil miydi? Benim amacım belden aşağı vurmak değil. Öyleyse bileyim. Ben de belden aşağıya vurayım, bakalım kim zararlı çıkacak” dedi. Öte yandan Pala odaya ait ambulansın da satıldığını belirterek, Anık’ın Şaraphane yakınlarında 5-6 milyon değerindeki arsayı satmak için harekete geçtiğini de açıkladı. Pala ayrıca Anık’ın taksimetre ücretlerine gelecek güncellemeyi de geciktirildiğini belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını da ekledi.

‘ESNAFIN YAKASINDAN ELİNİ ÇEK’

‘Taksilere kamera zorunluluğu davasındaki son durum nedir'’ sorusunu yanıtlayan Mustafa Pala “Mahkeme bu zorunluluğu iptal etti. Aslında kameraların sökülmesi lazım. Bizim esnafımız bakanlığımızın zorunlu kıldığı bu uygulamaya karşı değil. Ama olaylar çarpıtılıyor. Sayın Başkan ben taraf değilim diyor. Belediye biz kural koyan değiliz uygulayanız diyor. Ancak Celil Anık bir de tablet zorunluluğu getirildiğini açıklıyor. 300 esnafımız 6 bin liranın üzerinde para ödemiş kamera sistemine aslında tabletlerin de dahil olması gerekiyordu. Israrla tabletleri taktırmak istiyor. ‘Biz değil belediye istiyor’ diyor. Çinli bir firmayla anlaşmış. Türkiye’de aynı işi yapan yedi tane TSE damgalı ve garantili yerli ve milli firma var. Ama o bizi Çinlilere sömürtecek. Yerli firmamız var bizim, taksici esnafımız 10 yıldır bu firmayı biliyor. Tabletleri sadece monte parasına hediye ediyorlar. Cin malı olan cihaz 2 bin lira civarında. Üstelik bir servis garantisi de yok. Tablet bozulursa çöp olacak. Ayrıca buradan UKOME’deki müdürlerime seslenmek istiyorum. Celil Anık sizi kandırıyor. Sizi yanıltıyor. İş yoğunluğunuzdan faydalanarak esnafın değil, kendi istediği kararları aldırıyor. VIP araç konusunu destekliyoruz, ancak araç çağırma sistemi için de yerli firmalarla çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Tablet ayrı bir maliyet getiriyor. Bizim başkanımız araç çağırma sistemine eskiden karşıydı. Şimdi ne oldu da kararını değiştirdi. Cep telefonları uygulamalarıyla bu sistem neredeyse ücretsiz bir hale geliyor. Taksici esnafımıza bir maliyeti olmuyor ve bu durum Avrupa’nın her yerinde böyle uygulanıyor. Buradan kendisine sesleniyorum. Esnafı yakasından elini çek ” dedi. 

‘SAT BAKALIM DAHA NE KADAR SATACAKSIN’

Odaya ait gayrimenkul ve araç satışları hakkında konuşan  Pala  “Bunlar aslında çok vahim durumlar. Ben seçim sürecinde anlatmaya çalıştım. Ama esnafımızı bu şekilde tercih yaptı. Ben bu karara da saygılıyım. Ancak eski başkanlarımızdan özellikle Seyfi Özgizler odamıza çok fazla gayrimenkul kazandırmış. Odamız Türkiye’deki en yüksek gayrimenkul gelirine sahip oda. Ancak her geçen gün elimizdekiler bir bir gidiyor. Böyle olursa odamızın temsil kabiliyeti azalır. Sivil toplum kuruluşu olmaktan çıkarız. Son olarak Şaraphane tarafında 4 dönümlük bir arazimiz var. Onun satılmasını sağlamak için ortaklığın giderilmesi davası açmış. Dosya masrafları için odanın kasasında 50 bin lira para ödemiş. Yeri gökdelenlerin yapıldığı arazilerin ortasında ve yol kenarı. Değeri 5-6 milyondan fazladır. Ama böyle giderse 1 milyona satıldığını duyarız. Bir de odamıza ait ambulansın satıldığını öğrendik çok üzüldük. Esnafımızın cenazesi veya ihtiyacı olduğu zaman hizmet veriyordu. Ambulansımızı bile satmışlar. Bir maka aracı daha aldıktan sonra, borçlar için iki aracımızın daha satıldığını öğrendik. Sat bakalım daha ne kadar satacaksın. Geldiğinden beri bir tek çivi bile çakmadın, hep satıyorsun” diye konuştu. 

‘SEN BENİM ORTAĞIM DEĞİL MİYDİN’

Celil Anık’ın son suçlamalarına yanıt veren  ve Celil Anık’la çekilmiş fotoğraflarını gösteren  “Evet ben ceza evine girdim, kısa bir süre yattım, beraat ettim çıktım. Arşiv ve adli sicil kaydım yoktur. Ben de mağdurlardan birisiyim. Celil anık ben yattım sen yatmadın m? Sen sütten çıkmış ak kaşık mısı? Ama senin hakkında yeni açılmış ve açılacak olan davalar var. İki de bir diline dolamış. Sen benim ortağım değil miydin. ‘Sana komplo kurdular kardeşim ‘diyen sen değil miydin. Sigortadan edip abiyi yolladı benim ziyaretime. Benim ortağımdı kendisi. İş yerimin açılışını yaptın. Kol kola yürümüyor muyduk. İstanbul’ da ve İzmir’de ortağımdın. Bu suç o zaman yüz kızartıcı değildi de şimdi mi oldu. Belden aşağı konuşacaksak benim çok konum var. Ben senin seviyene düşmeyeceğim. Kamera konusunda büyük hayalleri vardı. Ben yaptım oldu diyecektin. Çinlilere bizi sömürtecektin. Böyle çamur atarak gündemi değiştirmeye çalışmak çok yanlış. Ne biliyorsan açıkla, Yalan yanlış iftiralar atarsan, bu yalanların altında ezilirsin. 63 yaşına gelmişsin bu neyin hırsı. Arkadaşım diyeceğin kaç tane insanın kaldı.
 Para pul lazımsa gel ben senin eski arkadaşınım, senle çok alışveriş yaptık. İstanbul Seyrantepe’de üç ortaklı taksi durağımız yok muyd? Oğlunun adına olan 6081 ticari taksinin yarısı benim değil miyd? Bu ortaklıklar olduğu zaman ben ceza evinden çıkmıştım. Ama başkanın fıtratında var. Niyeti tamamen gündem değiştirmek. İstiyorsa ben de belden aşağı vurayım, bakalım kim zararlı çıkacak.

‘AL KONGRE KARARI ADAY OLACAĞIM’

Koltuk ve mevkide gözü olmadığını belirten ve Anık’ın ‘Çık karşıma’ açıklamalarını değerlendiren Pala “Ben aday falan değilim. Ama istiyorsa olurum. Al üç ay sonraya seçim kararı ben hemen aday olayım. Ama onun koltuğunda gözüm yok, benim derdim esnaf. Ben görevden kaçmadım kaçmam. Esnaftan böyle bir talep gelirse göreve hazırım. Koltuğu bırakmak istemiyor. Ben artık esnafa yararlı olamıyorum diyerek bırakması lazım. Artık çok yaşlandı. Sayın başkanım ben seni karşılıksız sevmiştim yanlış yaptın beni karşına aldın. Benim esnafa minnet borcum var. Senin için hiçbir zaman kötü konuşmadım. Ama al olağanüstü seçimli kongre kararını aday olacağım. Esnafımıza ve TV35 izleyicilerimizin bayramını kutluyorum. Yola çıkacaklara acele etmeyin ve mola verin önerilerinde bulunuyorum” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.