Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PKK'ya sert sözler: En ahlaksız savaşlarda bile...

PKK'ya sert sözler: En ahlaksız savaşlarda bile...

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçim güvenliğine ilişkin yaptığı açıklamada "Bu koşullarda seçim yapılması imkansız" ifadesini kullandı. Demirtaş, PKK'nın sağlık çalışanlarına yönelik eylemlerini ise lanetlediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 15:35
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu koşullarda seçim yapılması imkansız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın Diyarbakır'da bir doktoru öldürmesiyle ilgili olarak, "En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına ne elini ne de dilini uzatmalı" dedi.

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen HDP lideri Selahattin Demirtaş'tan seçimlerden partisinin kabinede temsil edilmesine kadar birçok konuda açıklama yaptı. Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'ye operasyon düzenlemesine vize veren hükümet tezkeresine 'hayır' diyeceklerini belirterek "Bakanlarımız bundan dolayı azledilirse şaşırmayız. Azledip azletmeme konusunda keyif onlarındır" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmeyen HDP'li Levent Tüzel'i de eleştiren Demirtaş, "Parti hukukuna aykırı davrandı" ifadesini kullandı. Demirtaş seçim boykotunun gündemlerinde olmadığını belirterek hedeflerinin yüzde 20 oya ulaşmak olduğunu söyledi.

Demirtaş, parlamento muhabirleriyle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Yaklaşık 1 saat süren toplantıda Demirtaş, seçim güvenliğine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Bölgede incelemelerde bulunan milletvekillerinin "iyi şeyler söylemediğini" kaydeden Demirtaş, "Bu koşullarda seçim yapılması sandık kurulması imkansız. Doğuda seçim yapılacak tablo yok. Süreç böyle giderse sandık kurulamaz" diye konuştu.

"YÜZDE 90'I DUYULMUYOR"
Demirtaş, "Bölgedeki hava iyi değil" diyerek şöyle devam etti:
"Türkiye'nin batısı bazı şeyleri duyuyor ama duydukları yüzde 10. Yüzde 90'ı ise duyulmuyor. Bölgenin pek çok noktasında ciddi ihlaller var.
Eğer anketler AK Parti'yi düşük gösterirse seçimi erteleme yoluna gidebilirler kaygısını taşıyoruz. Eğer hükümet isterse 1 günde seçim güvenliğine ilişkin önlemler bu bölgelerde alınabilir."  

"BİR DAHA OLMAMALI, LANETLİYORUZ"
PKK'nın son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik eylemlerine de değinen Demirtaş, "Savaş ortamında herkes zarar görüyor ama doktorlara, hemşirelere, ambulanslara, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Biz bunu lanetliyoruz. En ahlaksız savaş koşullarında bile bu durum kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına ne elini ne de dilini uzatmalı.  Bu bir kez daha gerçekleşmemeli" ifadelerini kullandı.

İPEK KOZA’DA POLİS ARAMASI
Demirtaş, İpek Koza Grubu'na yapılan polis baskını hakkında ibe "Medya operasyonu siyasi bir operasyonudur. Bu operasyon derhal durmalı" diye konuştu.

"MARANGOZ GİTTİ, BİZ GİDEMEDİK"
Demirtaş, çözüm sürecine yönelik değerlendirmesinde ise şu ifadeleri kullandı:
"Marangoz İmralı'ya gitti. Büyük bir masa yapıldı. Çay makineleri, kahve makineleri konulan bir oda yapıldı. Ama bu odaya ne biz gidebildik, ne heyet ne de devlet yetkilileri gidebildi. Eğer gidilebilseydi, toplantının başında Öcalan PKK'nın silah bırakmasına yönelik kongrenin takvimini açıklayacaktı. Ama buna izin verilmedi. Buna neden izin verilmediğini açıklamaları gerekiyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.