Dolar 32,5250
%0.45
Euro 34,7614
%0.5
Altın 2.400,660
%0.86
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgener, Zeybekci’yi övdü, hükümetten İzmir taleplerini sıraladı

Özgener, Zeybekci’yi övdü, hükümetten İzmir taleplerini sıraladı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 2019 yılı ilk meclis toplantısına katıldı. İZTO Başkanı Mahmut Özgener, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin bakanlığı ve milletvekilliği döneminde de ülke ve Ege Bölgesi ekonomisinin gelişmesi için önemli projelere imza attığını söyledi. Özgener, Zeybekci’yi övdü

  • Ege Postası
  • 30.01.2019 - 18:21

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 2019 yılı ilk meclis toplantısına katıldı.

Toplantıya, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege İhracatçılar Birliği Genel Koordinatörü Jak Eskinazi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)  Başkanı Ender Yorgancılar’ın da hazır bulunduğu meclis toplantısının açılışında konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin bakanlığı ve milletvekilliği döneminde de ülke ve Ege Bölgesi ekonomisinin gelişmesi için önemli projelere imza attığını söyledi.

ZEYBEKCİ BAKANLIĞI DÖNEMİNDE İZMİR’E HAKİKATEN ÖZEL BİR İLGİ GÖSTERDİ

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, AK Parti adayı Zeybekci’yi,  “Sayın bakanımız bakanlığı döneminde birçok başarıya imza attı. Milletvekilliği ve bakanlığı döneminde İzmir’e hakikaten özel bir ilgi gösterdi. İş dünyasının içinden gelmesi de çok önemli bir nokta. Bakanlığı döneminde ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine, dış ticaretin gelişmesi için çalıştı. İhracata yönelik destek limitlerini çoğalttı. Yine bugün ihracatçının kredi bulması için önemli olan Eximbank’ın finansal desteği de kendisinin önemli desteklerinden biri” sözleriyle övdü.

ÖZGENER, ZEYBEKCİ’YE İZMİR İLE İLGİLİ DESTEK İSTEDİ

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin değerlendirmesi için İzmir ile ilgili taleplerini sundu.

ÖZGENER’İN İZMİR TALEPLERİ NE OLDU'

Özgener’in sunduğu İzmir taleplerinin ana başlıkları şu şekilde oldu:

“Odamız ve İzmir ile ilgili taleplerimizi aktarmak istiyorum. 2012 tarihinden bu yana dalgakıran, marina projesi ve Konak Pier İzmir’e eşsiz bir değer kazandırma fırsatıdır. Süre uzatılır ve kıyı bölgesi marina projesi ve Konak Pier bütün olarak değerlendirilirse güzel bir proje üreteceğimize inanıyorum. Alsancak bölgesindeki TEKEL eski sigara alanında nitelikli sanat galerisini de barındıracak şekilde kültür merkezine dönüştürülmesi bölgeye değer katacak projelerden birisi olacak. İzmir Enternasyonal Fuarı ve kitap fuarı düzenleniyor. Bundan başka fuar düzenlenmesine izin verilmiyor. Biz halka yönelik butik fuarlar düzenlenebileceğine inanıyoruz. Semt pazarlarında süt ürünleri ve gıda maddeleri satışındaki denetimin arttırılmasını istiyoruz. Halk sağlığını tehdit edecek ekmek satışlarında da denetime ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Kent merkezine sıkışan sektörleri yeni ve modern sitelere taşımamız gerekiyor. Sektörlerimiz yer konusunda sıkıntı içinde. Kent merkezinde otopark sorunu da hepimizin malumu. Bu konuda genel bir planlamaya ihtiyaç var. Yeraltı otopark sayısını arttırmamız gerekiyor. İzmir’e özel bir imar yönetmeliği elzem. İzmir’in mimari açıdan ruhuna uygun şekillendirilmesi için yerel yönetimlere de büyük görevler düşüyor. Bu sektörlerdeki komitelerimizin dolu çalışmaları mevcut. Bizden destek istendiğinde bu desteği vermeye hazırız. Kentsel dönüşüm çalışmalarında hafriyat döküm sahaları yeterli değil. İzmir Limanı’nı geliştirecek ve körfez rehabilitasyon ve liman derinleştirme çalışmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Tarihi Kemeraltı’nın canlandırılması için ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bu konuda önemli çalışmalar yürüten TARKEM en büyük destekçilerimizden. Hükümetimiz nezdinde hangi bakanımıza hangi yetkilimize anlattıysak, girişimcilik ve inovasyon merkezimize teknoparklara verilen hibe ve desteklerden faydalanmasının sağlanmasını önemsiyoruz.”

ÖZGENER, HÜKÜMETTEN TALEPLERİNİ SIRALADI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde gerçekleşen toplantıda hükümet yetkililerinden bir takım taleplerde bulunduklarını kaydeden İZTO Başkanı Mahmut Özgener, bu talepleri şöyle sıraladı:

“Bakanlarımızla çok ama çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığının önderliğindeki bu toplantıda taleplerimizi tek tek hükümete aktarma şansımız oldu. Ticaret odaları olarak özel sektörün kamudan alacaklarının belirli bir takvim içinde nakden ödeme planına bağlanması, birikmiş KDV’lerin belirli bir takvimde ödenmesi, geçici verginin kaldırılması, Eximbank’ın teminat mektubu talep etmeden kredi verebilme kapasitesinin arttırılması. Eximbank’a yönelik kefalet limitinin yükseltilmesi, haciz işlemlerinde bloke tutarının borç tutarıyla sınırlandırılması, UKOME’lerde ticaret odalarının ve ticaret sanayi odalarının da bulunmasını istedik. Yerli malı belgeli ürünlerin kamuda kullanımının arttırılması, fiyat farkı kararnamesinin çıkarılması, iş davalarından kaynaklanan alacaklara ilişkin zaman aşımı süresinin 5 yıldan bir yıla indirilmesi, tacir ve sanayicilerin arabulucu olabilmelerinin sağlanmasını istedik. İlave 100 milyar liralık hazine destekli kredi kefalet limiti sağlanmasını istedik. Teminat mektubu komisyon ve masraflarının yüzde bir ile sınırlandırılmasını talep ettik. SGK pirim teşviki uygulamasının tüm Türkiye geneline yaygınlaştırılması, OSB’lere sağlanan emlak vergisi, birleşme ayırma vergi muafiyetlerinden OSB dışı üretim yapan sanayicilerin de faydalanması, yatırım teşviklerinin yeniden değerlendirilmesini istedik. Sanayinin kullandığı doğalgaz ve elektrikte uygulanan yüzde 18 tutarındaki KDV’nin yüzde bire indirilmesini istedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili bakanlıklarla en kısa zamanda çok daha kapsamlı bir toplantının düzenlenmesini ve ilettiğimiz konulara çözüm bulunması yolunda mutabakat sağladık.”

BAKAN ALBAYRAK’TAN MÜJDE BEKLİYORUZ

Bakan Berat Albayrak’ın özellikle KDV konusunda Maliye Bakanlığı ile bir çalışma yaptığını kendilerine söylediğini kaydeden İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Sayın Bakan Berat Albayrak, özellikle KDV konusunda Maliye Bakanlığı ile çalışma yaptığını söyledi ve müjde verileceğini bize söyledi” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.