Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özcan: 'Baroyu ortak akılla yöneteceğiz”

Özcan: "Baroyu ortak akılla yöneteceğiz”

İzmir Baro Başkanlığı'nı açık bir farkla kazanan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Aydın Özcan mazbatasını aldı. Başkanlık koltuğuna oturan Özcan, İzmir Barosu’nu ortak akılla yönetme sözü verdi. İzmir Barosu'na kayıtlı 6 bin 400 avukatın hiçbirini ötekileştirmeden, adil bir biçimde baroyu yöneteceklerini ifade eden Aydın Özcan ayrıca, her bir meslektaşının önerisini dikkate alacaklarını, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde çalışacaklarını vurguladı.

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 10:33
Geçen hafta gerçekleştirilen İzmir Barosu seçimlerinde ipi göğüsleyen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Aydın Özcan mazbatasını aldı. Alsancak’taki Merkez Baro Binası’nda düzenlenen törende Özcan’a mazbatasını İzmir Barosu’nun en kıdemli üyelerinden Avukat Burhan Güneş verdi. Yönetim, denetleme, disiplin kurulu üyelerinin yanı sıra Türkiye Barolar Birliği delegesi seçilen avukatların da katıldığı toplantıda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu baroyu ortak akılla yönetme sözü verdi.
Törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan son olarak 2004-2010 yılları arasında Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun baro yönetimde olduğunu hatırlattı ve  o dönem hayata geçirdikleri projelere kaldıkları yerden devam edeceklerini, iki yıl içerisinde seçim bildirgesinde vaat edilen 60 projeyi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özcan ayrıca, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde çalışacaklarını vurgulayarak, "Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk ilkelerine daha güçlü bir biçimde sahip çıkmak için İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarına da ihtiyacımız olacak. Bu anlayışla sesimiz daha gür çıkacak." Dedi.
60 proje 60 çözüm önerisi
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak seçimlere geçtiğimiz yazdan beri hazırlandıklarını ve komisyonlar kurarak meslektaşlarının sorunlarını tespit ettiklerini belirten Başkan Özcan İzmir Barosu’nun özlediği hizmetlere yeniden kavuşacağını söyledi. Özcan, “Yazın başlattığımız çalışmalarda komisyonlar kurarak meslektaşlarımızın sorunlarına nasıl çözüm üretebileceğimizi görüştük ve bu doğrultuda seçim bildirgemizi hazırladık. 60 proje 60 çözüm önerisi. 2004-2010 yılları arasında Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu yönetimdeydi. Şimdi hizmetler kaldığı yerden devam edecek. Birlik ve beraberliği sağladık, tek yürek olduk. Seçimlere de dayanışma içerisinde girdik. Cumhuriyetçi Avukatlar birlik ve beraberlik içerisinde oldukça bizi kimse yıkamaz. İzmir Barosu'nda özlenen hizmetleri yeniden gerçekleştireceğiz. İzmir Barosu’nu ortak akılla yöneteceğiz.” diye konuştu.
Herkesi kucaklayın
Başkan Özcan’a mazbatasını veren Avukat Burhan Güneş de hak ettikleri bir seçimi kazandıklarını, emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, “Sizlerden ricam, bundan sonra İzmir Barosu’nda herkesi kucaklamanız. Cumhuriyetçiler olarak sizlerden bunu istiyorum. Lütfen her gün merhaba demediğimiz meslektaşımız olmasın. Birlikteliğe, dayanışmaya çok ihtiyacımız var.” Dedi.
Konuşmaların ardından göreve seçilen üyelere de söz hakkı tanındı ve tek tek söz alan üyeler 60 projenin önemli olduğunu ancak Türkiye’de hukuka çok ihtiyaç duyulan bir süreçte Cumhuriyetçilerin kazanmasının da çok önemli olduğu vurgusunu yaptılar.
Mazbata törenin ardından yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda görev dağılımı, yapılan demokratik seçimle belirlendi. Başkan Aydın Özcan’ın oy kullanmadığı seçimde Baro Başkan Yardımcılığı görevine Mustafa Çetin getirildi. A.Şakir Uzun Genel Sekreter olurken Gülay Serin de Sayman olarak görevlendirildi.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.