Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oturma bozuklukları ilerki yaşlarda sağlığı olumsuz etkiliyor

Oturma bozuklukları ilerki yaşlarda sağlığı olumsuz etkiliyor

Uzmanlar, oturma bozuklukları sonucu bozulan omurga sağlığının ilerleyen yaşlarda insanları daha çok etkilediği belirtildi.Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nevsun Pıhtılı Taş ve Fizyoterapist Murat Kürüm tarafından Fırat Üniversitesi...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 11:31
Uzmanlar, oturma bozuklukları sonucu bozulan omurga sağlığının ilerleyen yaşlarda insanları daha çok etkilediği belirtildi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nevsun Pıhtılı Taş ve Fizyoterapist Murat Kürüm tarafından Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda 'Oturma Bozuklukları ve Omurga Sağlığı' konulu konferans verildi. Konferansa Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Çolak, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bünyamin Atıcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Medicalpark Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nevsun Pıhtılıtaş, öğrencilere oturma bozuklukları, oturma şekilleri, bel ve omurga egzersizleri gibi konularda bilgiler verdi. Medicalpark Fizyoterapist Murat Kürüm ise bel, omurga ve boyun ağrılarını gidermek için yapılan egzersizleri uygulamalı olarak gösterdi, nelere dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

Konferans sonunda açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Çolak, son zamanlarda yeni neslin çok hareketsiz kaldığını belirterek, birçok sağlık sorunu ile ileride gençlerin karşı karşıya kalmaması için bu semineri düzenlediklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.