Dolar 32,5552
%0.03
Euro 34,8489
%-0.05
Altın 2.433,810
%0.15
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Osmanlı başladı biz bitirdik!

Osmanlı başladı biz bitirdik!

Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ınziyaretine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile milletvekilleri eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 16.12.2012 - 17:01
KONYA- Başbakan Erdoğan Konya’da gündemi değerlendirdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

Bugün burada Konyadatarihi bir gün yaşanıyor. Bu soğuk havada bizleri yanlız bırakmayarak hınca hınç dolduran tüm konyalılara teşekkür ediyorum

Eser ve hizmeetlerimizin Konya'mıza hayırlı olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Yarın vuslatının 739. yıldönümünde Hz. Mevlana'yı hep birlikte yadedeceğiz.

Konya bu yıl yine dünyanın 4 bir yanından gelen misafirleri ağırlayacağız. Hz. Mevlana'nın 7.5 asır öncesinden yaptığı davete ne olursan ol yine gel davetien icabet eden onbinlerce misafir Konya'dan dünyaya sevgi barış mesajlarını iletecek.

 10 KATRİLYONLUK YATIRIM

 Şunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu kadim Selçuklu başkentine hizmet etmek bizim için bir iftihar meselesidir. Merhum Hocamız Prof. Doktor Necmettin Erbakan 'ın şehrine hizmetkar olmak bizim için bir gurur meselesidir. Her zaman yanımızda olan cömertliğiyle bizi destekleyen Konyalı kardeşlerimize hizmet üretmek bizim için büyük bir şeref meselesidir. 10 yıllık hizmetimizde yaklaşık 10 milyar liralık eski rakamla 10 katrilyon liralık yatırım yaptık. Konya'yı adeta bir ilim merkezi olmasına yaraşır şekilde bir güncelleme yaptık.

 

10 YILDA 700 KM BÖLÜNMÜŞ YOL

 

Bu bir ufuk meselesidir. neyi nerede ne zaman kiminle yapacağınızı bilmek her yiğidin karı değildir. Bu AK Parti milletvekillerinin karıdır. Konya hızlı trenle tanışan 3. şehrimiz oldu. Biz görevi devraldığımızda 168 km bölünmüş yol vardı Konya'da. 10 yılda 700 km bölünmüş yol inşaa ettik. barajlarıyla sanayisiyle Konya'yı adeta yeni baştan inşaa ettik. Bugün de konya'ya çok büyük eserler bırakıyoruz. konya ovasını su ile buluşturacağız. Mavi tünel ve Bağbaşı Tünlleri'ni tamamladıak ve bugün burada açılışını gerçekleştiriyoruz.

 

KONYA HAVZASINA 414 MİLYON METREKÜP SU

 

Biz göreve geldiğimizde Konya Ovası projesi tamamen unutulmuş dosya tozlu raflara bırakılmıştı. Konya alan olarak ülkemizin en büyük ili ama su kaynakları sınırlı. Konya topraklarının susuzluğunu gidermek için ilk girişim yıllar öncesinden atıldı. Sultan Abdülmecit döneminde adımlar atıldı ama başarılı olunamadı. Biz bu projeyi yeniden ele aldık. ihalesi 1996 yılında 400 milyon dolara yapıldı. Bu rakam 550 milyon dolara kadar varıyordu. Biz projeleri revize ederek, yeni tünel açma teknikleri kullanarak maliyeti iyice düşürdük. 390 milyon liraya yani 217 milyon dolara ihale edildi. Biz bu iki yatırımı neredeyse ayarı fiyatına mal ettik. Yer altında dev bir köstebek gibi çalışan makineyle işi daha kısa sürede tamamladık. Konya Havzası'na 414 milyon metre küp su aktarılacak. 100 milyon metreküpü içme suyu olarak kalanı da sulama için kullanılacak. Elbette Konya'nın suya hasreti tek bir barajla bitmiyor.

 

KONYA'YA SELAM YOLA DEVAM

 

Su hayattır, su medeniyettir suyunuz yoksa hayat tehlikede, suyunuz yoksa medeniyetten nasibinizi alamamış olursunuz. Temizlik imandandır temizliğin kaynağı da sudur. Bu proje aynı zamanda sulanabilir tarım arazilerinin yüzde 13'ü kapsıyor. GAP'tan sonra en büyük sulama projesi tamamen bittiğinde 1.5 milyon nüfusa içme suyu tesis etmiş olacak. Mavi Tünel ve BAğbaşı BArajı hafta başında 12.12.2012 tarihinde açılacaktı. Bakanımıza dedim ki bu projeyi Konya'da Konyalı kardeşlerimizle açacağım dedim. Konya'ya selam yola devam. Bugün sadece Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajıyla yetinmiyoruz.

 

BİRİKMİŞ BORÇLARI BİZ ERİTİYORUZ

 

Sağlık alanında da dev yatırımlar hayata kazandırıyoruz. İhtisas sahibi bir eğitim ve araştırma hastanesi, numune hastanesine ek olarak bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini Konya'ya kazandırdık. Belediyelerimiz yine maaşallah ilimize çok güzel hizmetler hayata geçirmekteler. Tüm bu hizmetlerin ve eserlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hafta başında pazartesi günü hükümetimizce hazırlanan bütçenin görüşmelerini başlattık. İnşallah perşembe gününe kadar bu çalışmalar bitecek ve oylama yapılacak. 10 bütçe hazırladık ve 10'unu da başarıyla tamamladık. biz göreve gelmeden Türkiye 26. büyük ülkeydi şu anda 17. büyük ülke sıralamasına yükseldik. Bu lafla olmuyor çalışmakla oluyor. 230 milyar dolardan devraldığımız milli geliri 742 milyon dolara çıkardık. Türkiye'nin birikmiş borçlarını biz eritiyoruz. Bize 111 milyar devredildi. 231 milyar lira borç faiziyle. Devletin vatandaşına olan borcu devredildi. O borcu biz ödedik. 13.5 milyar liralık borcu biz ödedik. KEY yardımı adı altında yine işçiden memurdan para kestiler geldim ki raflar arasında bu tür alacaklar da var. 3.5 milyarı da hak sahiplerine biz ödedik. Bunlar bizden önceki hükümetler döneminde bize kalan borçlardı. kamu bankaları sürekli zarar ediyordu. Biz bu görev zararlarına engel olduk. 10 yılda kamu bankalarından 16 milyar kar ettik. 16 milyar da kurumlar vergisi aldık. 32 milyar. 23.5 milyar dolar IMF'ye borcumuz vardı. Şimdi 860 milyon Liracık borcumuz kaldı. Biz şimdi IMF'ye borç vereceğiz onun görüşmelerini yapacağız. Mayıs ayında da 860 milyon lirayı ödüyoruz ve borç bitecek.

 

2023'TE HEDEF İLK 10

 

Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında 119 milyar dolar var. 27.5 milyar dolar nire 119 milyar dolar nire. Siz yolsuzluktan devleti kurtarırsanız buraya gelirsiniz. Yolsuzlukların hortumunu kestik attık. 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme ilkesiyle yola devame diyoruz. Hedef 2071.

 

Bizler 2071'i göremeyebiliriz. Gençler sizlere sesleniyorum.. Ve özellikle de bekar olanlarınıza sesleniyorum. Evleneceksiniz inşallah 2071'in neslini siz yetiştireceksiniz. Ama öyle bir şuurla yetiştireceksiniz ki Türkiye'yi ilk 10'un içinde farklı bir ufukla yer alacaksınız. En az 3 çocuk diyorum çünkü genç dinamik yetişmiş bir nesli biz yetiştireceğiz. 444 numarasıyla yeni bir dönem başladıysa bunu iyi hesap ediniz. Siz birilerinin televizyonlarda söylediklerine inanmayın. Onların böyle bir derdi yok biz dertliyiz biz. Çok çalışacağız çok koşacağız. 81 ilin tamamında üniversite varsa bu bir aşkın bir derdin fotoğrafıdır.

 

ÖĞRENCİLERİN BURS VE KREDİLERİ ARTTIRILIYOR

 

Biz önce insan dedik ardından da her şey Türkiye için dedik. Şu anda İspanya gibi Yunanistan gibi ülkelerde işsizlik yüzde 25 seviyelerine yükselirken bizim durumumuz çok farklı yerde. Biz son dönemlerin en düşük seviyesindeyiz. Bu ülkelerle her alanda kesinti yapılıyor. Maaşlar kesiliyor ikramiyeler kesiliyor. Biz enflasyona vatandaşı ezdirmedik. İngiltere'de 3 okul harçları 3 kat arttırılırken biz harçları kaldırdık ve şimdi yılbaşından itibaren öğrencilerimizin burs ve kredisini daha da arttırıyoruz. Ama bunu gözleri var görmezler kulakları var duymaz dilleri var hakkı konuşamazlar. Çünkü onlar gözleri kapalı olarak gündüz dolaşırlar onların hayatı hep gecedir.

 

28 ŞUBAT'TA EN BÜYÜK BEDELİ KONYA ÖDEDİ

 

Ben bütçe görüşmelerinde ifade ettim. Ekonomi ve demokrasi at başı giden iki alandır. Ekonominin kötü gittiği dönemlerde demokrasi zarar aldı. 28 Şubat döneminde en büyük bedeli ödeyen Konya oldu. Konya sanayisine çok ağır darbe indirmek istediler. Ama bu darbelere göğüs gerdi ve hep Türkiye'yi büyütmeye devam etti. Bizler bu sabrımızı koruyacağız ancak ben sizden bir ricada bulunacağım. Ne olur birbirinizi Allah için çok sevelim. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere prim vermeyelim. Biz enerjimizi burada harcamayacağız. Bizi ayrımak isteyenlere bölmek isteyenlere asla kulak asmyacağız. Yapacağımız çok şey var. Bizi kıskananlar var onların oyununa gelmeyelim diyorum. bu güzel gidişimizi kıskananlara en güzel cevabı birlik ve beraberlik içinde hep sandıklarda verdiniz inanıyorum bundan sonra da vereceksiniz. Konya'ya yeni bedeller ödetilmesine asla müsade etmeyeceğiz. Özellikle kardeşliğimizi hedef alan saldırıları kirli senaryoları biz yine kardeşliğimizle bertaraf edeceğiz.

 

"BEKARLARA SESLENİYORUM"

Bekar olan gençlere sesleniyorum. Gençler evleneceksiniz. 1071 neslini sizler yetiştireceksiniz. Her gittiğim yerde en az üç çocuk diyorum. Daha fazla olmalı, azı olmamalı. Genç ve dinamik bir nüfusu yetiştirmeliyiz. Bunu ihmal etmeyelim.4+4+4 ile yeni bir dönem başladı. Siz birilerinin televizyonlarda dediklerine bakmayın. Onların derdi yok. Biz dertliyiz dertli. (İnternethaber)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.