Dolar 32,5571
%0.03
Euro 34,8770
%0.03
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Osmanlı Ocakları İzmir İl Başkanlığı kuruldu: İşte hedefleri...

Osmanlı Ocakları İzmir İl Başkanlığı kuruldu: İşte hedefleri...

İzmir Karşıyaka'da açılmasıyla merak uyandıran Osmanlı Ocakları, genel seçime kısa bir süre kala sahaya indi. Tıpkı bir parti teşkilatı şeklinde örgütlenen yapısıyla dikkat çeken Osmanlı Ocakları, İzmir'de toplamda 12 ilçede teşkilatlanmasını tamamladı. Ocakların İzmir'deki hedefi en kısa sürede 30 ilçe başkanlığını açarak faaliyetlerini sürdürmek...Osmanlı Ocakları seçim öncesinde kapı kapı dolaşarak desteğe ihtiyacı olan insanlara ulaştı. Şimdi de kapı kapı dolaşarak AK Parti'nin Osmanlı kültürüne verdiği önemi anlatacak. Osmanlı Ocakları İzmir İl Başkanlığı kuruldu

  • Ege Postası
  • 05.05.2015 - 09:30
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Karşıyaka Girne Caddesi'nde İzmir'de ilk kurulan Osmanlı Ocakları Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Karşıyaka İl Başkanlığı ve Osmanlı Ocakları Ege Bölge Başkanlığı açılışı yapıldı. 3 teşkilatın bir arada bulunduğu binanın açılışına, AK Parti'den İzmir Milletvekili Aydın Şengül, ile AK Parti İzmir milletvekili adayları Kerem Ali Sürekli ve Tansu Kaya'nın katılması dikkat çekti. Osmanlı Ocakları'nın bir kaç ay önce çalışmalara başlayan teşkilatı Karşıyaka İlçe Başkanı Birol Elverdi, Osmanlı Ocakları Karşıyaka İzmir İl Başkanı Bahattin Boyraz, il ve ilçe yönetimiyle birlikte genel seçime kısa bir süre kala İzmir'de açılan Osmanlı Ocakları'nın amaçlarını ve hedeflerini Ege Postası'na anlattı. 


TÜRKİYE GENELİNDE İVME KAZANDI
Cumartesi günü yapılan açılış öncesinde de ilçe başkanlığı olarak bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade eden Karşıyaka İlçe Başkanı Birol Elverdi,  "Hedefimiz gençlerin Osmanlı kültürünü doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlamak" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'nın Osmanlı'ya verdiği önemle birlikte Osmanlı Ocakları'nın Türkiye genelinde ivme kazandığını belirten İzmir İl Başkanı Bahattin Boyraz ise genel seçimde AK Parti'yi  Osmanlı kültürüne verdiği önem neticesinde desteklediklerini kaydetti. Osmanlı Ocakları teskilatlanma yapısını tıpkı bir partide olduğu gibi kadın kolları ve genclik kolları olarak hayata geçirdi. 

DELİCAN'IN DA GÖNLÜ BURADADIR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın da gönlünün Osmanlı Ocakları'ndan yana olduğunu söyleyen Boyraz, "Biz 3 bine yakın davetiye bastırarak İzmir'de bütün büyüklerimize ulaştırdık. Yoğun bir seçim süreci de var eminim AK Parti İzmir İl Başkanımızın da gönlü buradadır diye tahmin ediyorum. Osmanlı medeniyetine öncülük ediyor bu konuda herkesten destek bekliyoruz. İzmir'den çok arayanlar oldu. 80-90 siyasi abimizden gönlümüz orada mesajı aldım" ifadelerini kullandı. 


BAŞKA PARTİLER DE ANLATSIN, KAPIMIZ AÇIK 
Osmanlı'nın kendileri için tek hassas nokta olduğunu vurgulayan Boyraz, AK Parti dışındaki diğer siyasi partilere de çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "Biz kişisel olarak çalışıyoruz. Her bölgemizde yüzer kişilik kadromuz var. Bu arkadaşların çoğu köy köy mahalle mahalle gidiyorlar. Biz AK Parti'nin Osmanlı kültürüne ve medeniyetine sahip çıkacak bir parti olacağını düşünüyoruz. Bu seçimde desteklemeye karar aldık. Bütün partilere kapımız açık. Biz de derler Osmanlı aşığıyız, biz de ecdadımıza sahip çıkıyoruz derlerse amenna. Biz de tekrar istişare yaparız. Bize yeşil ışık yakan başka bir parti yok. Milletvekili adayları gelip kendilerini anlattılar biz de ikna olduk. Cumhurbaşkanımızın Osmanlı kültürüne yönelik yaptığı çalışmalar görülmeyecek şeyler değil. Onun gösterdiği hedefler doğrultusunda da istişarelerimiz sonucunda da bu kararı vermiş durumdayız."

SEÇİM ATMOSFERİ HAKİM
Bir kaç ay içerisinde hızlı bir şekilde ilerleme kaydettiklerine dikkat çeken Boyraz, "İl ya da ilçe  yönetimi, 25 kişiden oluşan kadın ve gençlik kolları ile üniversite kolları şeklinde bir ekip. Bir kaç aylık bir çalışma. Türkiye'de İzmir'le birlikte 65. kurdele kesildi. 65 il ve ilçelerinde organizasyon tamamlandı. Ege Bölge Başkanı ise Faik Çağlayan. Ege Bölge'ye bağlı 8 il var. İzmir yapılanması tamamladığı için diğer illerde çalışmalarını sürdürüyor. Suriyelilerin mülteci kampında yardımda bulunuldu. Engellilere yönelik projemiz oldu. Bundan sonra da sürpriz projelerimiz olacak. Türkiye çapında sosyal medya da dahil 1 milyon 200 bine yakın üyemiz var" dedi. 


AMAÇ VE HEDEFLERİ ANLATTI
"Burası siyaset üstü bir sivil toplum kuruluşu" diyen Boyraz amaçlarını şöyle sıraladı: "Buradaki amaç Osmanlı kültürünün haremle Hürrem arasına sıkışmış ve gençlerin ecdadıyla alakalı gurur duyabileceği bir sürü sebep varken unutulmuş olan ve bilinmeyenleri araştırarak genç kuşaklara aktarmak için çalışan bir sivil toplum örgütü. Gençlerde popüler kültürden yetişmiş bir Osmanlı bilgisi var. Bu kültürü doğru kaynaklardan araştırarak hem çevremizde hem de farklı platformlarda dile getirmek. Daha sonra da bunların eğitim müfredatına girmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz."

ERDOĞAN GÖNLÜMÜZÜ KAZANDI ÇÜNKÜ...
Osmanlı kültürüne ilişkin bir çok çalışma yapacaklarını belirten Boyraz, "Cumhurbaşkanımızın gönlümüzü kazanmasının en büyük sebebi böyle bir adım olması. Osmanlıca'nın müfredata alınıyor. Halk eğitimde dersler veriliyor. Bizim de Osmanlıca konusunda çalışmalarımız var. Etüt merkezi kurulabilir. Osmanlı kültürüyle alakalı yapacağımız bin tane işin bir tanesi" şeklinde konuştu. 

AKSARAY'DA FAALİYET YAPTI  
Son dönemlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle birlikte Osmanlı kültürünün ivme kazandığına dikkat çeken Boyraz, "Osmanlı Ocakları Dergisi olarak 10 yıl önce faaliyetlerine başlamış dernek olarak 5 yıl önce ama son bir yılda ivme kazandı o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı'yla alakalı yaptıkları ve söylemlerle bir farkındalık yaratıldı. Aksaray da bazı yaptığı faaliyetlerle, resimlerle, Türk milletleriyle alakalı bazı savaşçılar oldu etrafında. Örgütümüzün ivme kazandığı noktanın burası olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.