Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Orman yangınları PKK kaynaklı sabotaj mı'”

“Orman yangınları PKK kaynaklı sabotaj mı'”

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; son aylarda Ülkemizin dört bir yanında artan orman yangınlarını bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 11:12
İZMİR- Çıray Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması isteği ile verdiği soru önergesi hakkında yaptığı basın açıklamasında bu yıl artan orman yangınlarına dikkat çekti. Dr. Çıray açıklamasında, özellikle bu yıl binlerce hektar ormanın göz göre göre kül olduğunu ve yangınların birden fazla noktada başlamasının sabotaj ihtimalini arttırdığını söyledi.

“Geçen yıl ile bu yılın Temmuz ayını karşılaştırdığımızda, çıkan orman yangını sayısında % 43.9'luk bir artış görülürken, yanan ormanlık alanda ise % 41.9’luk bir artış görülmüştür. Geçen yıla göre hem yangını sayısındaki artış hem de yanan alanın % 40'ın üzerinde artmış olması dikkat çekicidir,” diyen Çıray şöyle sordu:

“Bir dönem orman yangınlarının özellikle Yunanistan’da eğitilen PKK’lı teröristler tarafından çıkarıldığı devletimizce bilinmektedir. Bu yıl artan orman yangınlarını, PKK-AKP pazarlık sürecinde PKK’nın bir tehdit unsuru olarak kullanmak için çıkarıp çıkarmadığına dair istihbarat bilgisi var mıdı? Yoksa kül olan ormanlarımızda geçmişte olduğu komşularımızı rolü mü var'”

“Orman yangınlarının nedenleri nedir'”

Çıray soru önergesinin devamında, “Son beş yılda çıkan orman yangınlarıyla bu yıl çıkan orman yangınlarını karşılaştırmalarını isteyerek, bölgeler, yanan hektar ve adet olarak açıklar mısınız'” diye sordu. Çıray ayrıca, “Ülkemizde çıkan orman yangınlarının nedeni araştırılmakta mıdır, araştırıldıysa kaçı sabotaj sonucu meydana gelmişti? Sabotaj sonucu meydana gelen orman yangını sayısı kaçtı? Sabotaj sonucu meydana gelen yangınlarda kaç hektar orman yanmıştır'” Sorularına cevap aradı.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.