Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Örgütten milletvekillerine büyük tırpan

Örgütten milletvekillerine büyük tırpan

CHP'nin dün yapılan ön seçiminde mevcut milletvekillerinin büyük bölümü sandıktan çıkamadı. Sandıktan çıkamayan vekiller arasında parti içinde 'ulusalcı' olarak tanınan Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de var. Soma katliamı ve Yırca eylemlerindeki açıklamaları ile öne çıkan Manisa Milletvekili Özgür Özel ise sandıktan birinci çıktı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2015 - 10:11
CHP 'de dün yapılan ön seçimde en büyük hayal kırıklığını mevcut vekiller yaşadı. Yaklaşık 25 milletvekili ön seçimden çıkamayarak liste dışı kaldı.
CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Adnan Keskin 7 milletvekilinin bulunduğu listeye giremedi. Denizli’de CHP’nin ön seçiminde birinci ve üçüncü sırada kadın adaylar yer aldı.

Balıkesir’de mevcut üç milletvekili ön seçime katıldı. Sadece Namık Havutça listeye girebildi. Kırklareli’nde Turgut Dibek, Çanakkale’de Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş sandıktan çıkamadı. Manisa’da Sakine Öz ile Hasan Ören ise listeye giremedi. CHP’nin bir milletvekilinin bulunduğu Ordu’da mevcut milletvekili İdris Yıldız üçüncü olabildi, Sivas’ta Malik Ecder Özdemir, Uşak’ta Dilek Akagün Yılmaz, Afyon’da Ahmet Toptaş, Edirne’de Kemal Değirmendereli, Amasya’da Ramis Topal, Burdur’da Ramazan Kerim Özkan, Trabzon’da Volkan Canalioğlu, İstanbul 3. Bölge’de Süleyman Çelebi, İstanbul 2. Bölge’de Haluk Eyidoğan, İstanbul 1. Bölge’de Osman Korutürk, İzmir 2. Bölge’de Mustafa Moroğlu gibi isimler liste dışı kaldı. Erzincan’da ise Muharrem Işık üçüncü olarak Meclis’e girme şansını kaybetti.

BİRİNCİ ÇIKAN VEKİLLER DE VAR
Mevcut milletvekillerinden Bolu’da Tanju Özcan, Aydın’da Metin Lütfü Baydar, Manisa’da Özgür Özel, Niğde’de Doğan Şafak, Çorum’da Tufan Köse, Bartın’da Mehmet Rıza Yalçınkaya ön seçimden birinci çıktı. Giresun’da Selahattin Karaahmetoğlu, Amasya’da Ramis Topal ise ön seçimden ikinci çıkarak CHP’nin bir milletvekilinin bulunduğu illerde Meclis şanslarını zora soktular. 

Ön seçimde kadın devrimi 

CHP'nin ön seçimine kadınlar damga vurdu. Birçok kadın sandıktan Meclis'e girebilecek sırada çıkmayı başardı. 

CHP ’de dün yapılan ön seçime kadınlar damga vurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nun ‘kadınlar ve gençler Meclis’e girsin istiyorum’ sözleri sonrası Parti Meclisi İstanbul, İzmir ev Ankara’da 7 seçim çevresinde birinci sıralar kadın kontenjanına ayrıldı. Ön seçimde de kadın devrimi yaşandı. Birçok ilde kadınlar, sandıktan seçilebilecek sıraları elde ederek çıkmayı başardı. İstanbul’da 4, Adana’da 2, Ankara’da ise 1 kadın ön seçim sandığından çıkarak Meclis’e girebilecek sırayı elde etti. Yozgat’ta 4 adaydan üçü kadın olurken, İzmir’de ise ön seçimden seçilebilecek sıra elde eden kadın aday olmaması dikkat çekti.
 
DENİZLİ’DE İLK ÜÇTE 2 KADIN 
Denizli’de CHP’nin ön seçiminde birinci ve üçüncü sırada kadın adaylar yer aldı. 23 aday adayının katıldığı ön seçimde 2011 yılında genel Seçim için yapılan ön seçimde ikinci sırada çıkmasına rağmen İlhan Cihaner’in ikinci sıradan kontenjan adayı gösterilmesi üzerine milletvekili seçilemeyen inşaat mühendisi Melike Basmacı ilk sırada yer aldı. Gülizar Biçer Karaca 5 bin 798 oyla sandıktan üçüncü çıktı. Niğde’de Sevgi Özbek, Bartın’da Aysu Bankoğlu ikinci sırada yer alırken, Afyonkarahisar’da Av. Burcu Kayıkçı sandıktan birinci çıktı.

İLK 10 SIRADA 4 KADIN 
İstanbul 2. Bölge’de Gülay Yedekçi Aslan ve Didem Engin ilk 5 sıra içinde sandıktan çıkarken, ilk 10 sırada içinde İstanbul milletvekili Melda Onur ile gazeteci Çiğdem Anad da yer aldı. 

BAŞKAN EŞLERİNİN ZAFERİ 
İstanbul 1. Bölge’de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi sandıktan ikinci olarak çıkarken, İstanbul 3. Bölge’de de eski Zeytinburnu Belediye Başkanı Adil Emecan’ın eşi Emine Gülizar Emecan ön seçimde Meclis’e gidebilecek sırada sandıktan çıkmayı başardı. Bursa’da ise Lale Karabıyık Meclis’e gidebilecek sırayı elde etti.  
NAZLIAKA’NIN BAŞARISI 
Ankara 1. Bölge’de mevcut milletvekili Aylin Nazlıaka güçlü rakiplerine rağmen sandıktan ikinci çıkmayı başardı. Partinin eski Genel Sekreteri Önder Sav liste dışı kalırken Nazlıaka eski il başkanının ardından ikinci oldu. 

YOZGAT’TA DÖRT ADAYIN ÜÇÜ KADIN 
Yozgat’ta Hasan Aslan Nurdoğdu’nun birinci olduğu ön seçimde, Zeynep Kılınçarslan 2, Gülhanım Ceylan 3 ve  Hatice Açıkgöz de dördüncü oldu.    
ADANA’DA İLK 5’TE İKİ KADIN 
Adana’da geçen hafta yapılan ve mevcut milletvekillerinin çıkamadığı ön seçimde birinci sırayı Elif Doğan Türkmen alırken, bir başka kadın aday Müzeyyen Şavkin de dördüncü olmuştu. 

ESKİ MANKEN VE TÜRKİYE GÜZELİ BEKLEDİĞİNİ ALAMADI 
Öte yandan İstanbul 1. Bölge'den ön seçime giren eski manken Tuğba Özay ile eski Türkiye güzeli Özlem Kaymaz ise aday listesine girmeyi başaramadılar. 
(RADİKAL) 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.