Dolar 32,5959
%0.25
Euro 34,8234
%0.46
Altın 2.410,990
%-0.9
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Operasyonların durdurulmasını isteyen 47 kişi gözaltında

Operasyonların durdurulmasını isteyen 47 kişi gözaltında

İZMİR'de, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki operasyonların durdurulması için toplanan gruba slogan attıkları sırada müdahale eden polis, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile HDP yöneticilerinin de bulunduğu 47 kişiyi gözaltına alındı. Operasyonların durdurulmasını isteyen 47 kişi gözaltında

  • Ege Postası
  • 09.02.2016 - 10:06
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan Barış bloğu üyesi yaklaşık yüz kişi, Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonların durdurulmasını istedi. Basın açıklaması yapmadan önce terör örgütü PKK lehine slogan atmaya başlayan gruba polis müdahale etti. Aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve il yöneticilerinin de bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. 

Eylem sırasında terör örgütü lehine slogan atan gruba, yoldan geçen esnaf ve vatandaşlar  da tepki gösterdi.


BARIŞ BLOĞU'NDAN TEPKİ
İzmir Barış Bloğu bileşenleri, dün akşam Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması sırasında 49 kişinin polis tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

Eğitim Sen 1. Nolu Şube'de DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin oluşturduğu Barış Bloğu basın toplantısı düzenledi. Dün akşam saatlerinde Güneydoğu'da yaşanan olayları protesto için toplananlardan 49'unun Alsançak'ta polis tarafından şiddet kullanılarak gözaltına alındığını önesüren Barış Bloğu temsilcileri arkadaşlarının biran önce serbest bırakılmasını istedi. 

Basın metnini okuyan Sevim Korkmazdinç, "Henüz basın açıklaması dahi okunamamışken aralarında KESK, İHD ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu 49 arkadaşımız şiddet kullanılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan birçok arkadaşımıza ters kelepçe uygulaması yapılırken, özellikle kadın arkadaşlarımızın gözaltına alınması sırasında polisler tarafından elle ve sözlü tacizlerin gerçekleştiğine hepimiz şahit olduk. Bu yetmezmiş gibi, gözaltındakiler saatlerce çevik kuvvet otobüslerinde bekletildiler. Kısacası, İzmir Emniyeti, çıkarlarını korumak için her yolu mubah gördükleri siyasi iktidar için anayasayı bile çiğner hale geldi. Dün akşam bizlerin bir basın metnini dahi okumamıza, Kürt illerinde devlet eliyle gerçekleştirilen katliamları kamuoyuyla paylaşmamıza izin vermeyenlere bir kez daha sesleniyoruz. Bizler yaşatılan bu vahşi katliamları kamuoyu nezdinde dillendirmeye devam edeceğiz. Dünyanın öteki ucunda, Ekvador'da dahi yüzlerine haykırılan gerçeklere tahammül edemeyenlerin, İzmir'de de tepkilerinin böyle olmasının nedenini anlıyor, ancak doğal ve normal karşılamıyoruz. İktidarın hırsız ve katil yüzünü haykırmanın suç olmadığını, aksine yurttaşlık görevi olduğunu biliyoruz" dedi. 


(DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.