Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onur Yürüyüşü'ne müdahale edilmesi İzmir'de protesto edildi

Onur Yürüyüşü'ne müdahale edilmesi İzmir'de protesto edildi

İSTANBUL'da yapılması planlanan 13'ncü LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne polisin müdahale bulunması İzmir'de bir grup tarafından protesto edildi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde sloganlar atarak yürüyen grup renkli görüntüler oluşturdu.

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 09:10
Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar olan güzergahta 28 Haziran Pazar günü 13'ncü LGBTİ Onur Yürüyüşü yapmak isteyen gruba polisin müdahale etmesi İzmir'de yaklaşık 100 kişilik grup tarafından protesto edildi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin liman girişinde toplanan grup, üzerinde 'Onur yürüyüşü engellenemez, Gökkuşağı dayanışma ağı' yazılı pankart ve lezbiyen, gey, biseksüel ve transgenderleri (LGBTİ) temsil ettiği belirtilen gökkuşağı rengindeki flamaları taşıyarak yürüyüşe geçti. Gruptakiler, 'Polis yumuşa onurlu yaşa', 'Batsın batsın ahlakınız batsın', 'Sevişe sevişe kazanacağız', 'Transfobik devlet yıkacağız elbet' ve 'Polis fuhuş yap onurlu yaşa' sloganları atarak caddenin diğer ucuna yürüdü. 



Burada grup adına Semih Deniz basın açıklaması yaptı. İstanbul'daki müdahaleye tepki gösteren Deniz, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve İstanbul İl Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulacağını aktardı. Deniz, "13 yıldır düzenlenmekte olan İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü, bu yıl İstanbul Valiliği tarafından Ramazan ayı gerekçe gösterilerek engellendi. Valilik hukuka aykırı karar verdi, suç işledi.



Kolluk kuvvetleri, valiliğin kanuna bu emrini uygulayarak suça iştirak etti. LGBTİ'li olmanın karşısına Müslüman kimliğini koymak ve bunlar iki zıt kimlikmiş gibi algılanacak kararlar almak yapay bir gerilim üretmektedir. Yıllardır süren baskılara karşı nasıl direndiysek bundan sonrakilere de aynı şekilde direnmeye devam edeceğiz. Buradayız, alışın gitmiyoruz" diye konuştu. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.