Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Onlara partiden adam atmayı öğreteceğim’‘

‘Onlara partiden adam atmayı öğreteceğim’‘

Geçici hükümette bakan olmayı kabul ettiği için MHP’den ihraç edilen, ardından Ak Parti’den milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ihraç kararının iptal edilmemesi halinde MHP’ye dava açacak

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 03:02
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ak Parti’den milletvekili adayı olmasına rağmen hakkındaki ihraç kararının iptal edilmemesi halinde MHP’ye karşı dava açacağını söyledi. Türkeş, ‘MHP benim babamın partisi. Onlara nasıl adam atılırmış öğreteceğim’ dedi. Türkeş, MHP yönetimine noter aracılığıyla gönderdiği ihtarnamede Merkez Disiplin Kurulu’nun ihraç kararının görev ve yetki yönünden yok hükmünde sayılmasını talep etmişti. Türkeş, gazetecilerle yaptığı sohbette MHP’den ihraç edilmesine dair sürecin kanuna ve anayasaya aykırı bir şekilde cereyan ettiğini belirtti. Türkeş, ‘MHP benim babamın partisi. Onlara adam nasıl attırılırmış öğreteceğim. Beni ihraç ettiklerini söylüyorlar. Ben buna itiraz ederek ihtarname çekiyorum. Ancak onlar bana ihtarnamenin ihraç işlemlerini etkilemediğine dair gönderiyi kargo yoluyla gönderiyor. Bu komik bir durum. Ben son kez ihtarname çekeceğim. İhraç kararı iptal edilmemesi halinde iç hukuk yollarına başvuracağım.’ dedi.
 
 Yargı yoluna gidecek
 
Parti üyeliğinin düştüğüyle ilgili konuşulduğunu belirten Türkeş şöyle devam etti: Şu an hukukçularla çalışıyoruz. Benim için parti üyeliği düştü diyorlar. Hayır düşmez. İstifa ayrı bir durum. Ama benim buradaki itirazlarım ve yapabileceğim hukuki itirazlar var. Daha MHP ile iç hukuku tüketeceğiz. Yargı yoluna gideceğiz. Türkiye bir hukuk devletidir, bunu MHP’nin üst kesiminin anlaması lazım. Siyasi partiler hukuka uygun hareket etmelidir. Kararları Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Hukuku’na uygun olması lazım. Bir partide ben şu kişiyi partiden attım yaklaşımı olamaz. Beni suçladıkları şey ‘kol kırılır yen içinde kalır’. Sen halka açık bir partisin orada hiçbir şey gizli kalmaz. Bilerek uzatıyorlar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.