Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Önce meslektaşlarıyla buluştu

Önce meslektaşlarıyla buluştu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, tahliye olmasının ardından ilk kez İzmir’e geldi. Balbay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Siyasetin Türkiye’de gerilimli yapıldığını söyleyen Balbay, “ İzmirlilere söz veriyorum. Siyaseti dik durarak diyalog kurarak yapacağım.Türkiye’nin yeni bir siyaset diline ihtiyacı var. Balbay bu siyaset diline adaydır” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2013 - 12:10
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan ve 4 yıl 9 ay sonra Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla tahliye olan Mustafa Balbay, 2011 yılında milletvekili seçildiği İzmir’e geldi. Balbay’ın ilk durağı Gazeteciler Cemiyeti oldu. Cemiyete saat 10:00’da Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel’le birlikte gelen Balbay’ı CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, PM Üyesi Berrin Dilekçi, belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve geçmişte birlikte çalıştığı meslektaşları karşıladı.Balbay’a basın toplantısı sırasında nazar boncuğu takıldı, sembolik olarak üyelik talep fişi ve Hasan Tahsin heykeli hediye edildi.Cemiyetin girişine, “ Sen yokken çok eksiktik. Aramıza hoş geldin, sevgili Mustafa Balbay gazetecilerin ve Türkiye’nin gururusun” yazılı pankart asıldı. Mustafa Balbay, CHP İl Başkanı Ali Engin ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel Cemiyetin penceresinden beyaz güvercin uçurdu.



KORDON’DA ANILARIM VAR

İzmir’de mesleğe başladığı ilk zamanlarda kendisine yardımcı olan duayen gazetecilerle bir araya gelmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu söyleyen Balbay, “ İzmir benim mesleki doğum yerim ama bir insanın memleketi bence gençliğinin geçtiği yerdir. Kordon’da çok anılarım var. Hafta sonları Liman’da otobüsten inip yürüyerek büroya giderdim” dedi.

GEÇMİŞ OLDU GELECEK OLSUN
Silivriye sürekli gelerek kendisi yalnız bırakmayan, mektup yazan partililere ve vatandaşlara teşekkür eden Balbay, şöyle devam etti, “ Koğuşta ben haklarını nasıl ödeyeceğim’ diye düşünürdüm.Özgürlükte kavuşmak üzere diye cevap yazardım. O gün eldi çok mutluyum. Ne zaman çıkacağımı bilmiyorum derdim ana nasıl çıkacağımı biliyorum derdim. Ve dimdik çıktım.4 gündür bana ‘geçmiş olsun’ diyorlar. İkinci gün itibariyle diyenlere ‘ geçmiş oldu artık gelecek olsun’ diyorum.Artık ben ileriye bakıyorum. 32 kitap yazdım. Cezaevi bana oyun yazarlığı da kazandırdı.Kalemi elinden bırakmamış bir milletvekili olarak karşınızdayım”

YENİ BİR SİYASET DİLİNE İHTİYAÇ VAR
Siyasetin Türkiye’de gerilimli yapıldığını, zaman zaman karşılıklı küfürlerinde gerçekleştiğini söyleyen Balbay, “ İzmirlilere söz veriyorum. Siyaseti dik durarak diyalog kurarak yapacağım.Türkiye’nin yeni bir siyaset diline ihtiyacı var. Balbay bu siyaset diline adaydır.Mecliste bir gazeteci olarak ta bulunacağım. Mesleğimle ilgili çok tartışma var. Gazeteciliğin ciddi sorunları var.Çözüme bir yerden başlarsanız devamı gelir. En önemli yolardan biri basın özgürlüğü ve basının güçlenmesidir” dedi.

HİKAYE ANLATTI

Balbay, konuşmasının sonunda ülkenin iyi bir anlatım diline ihtiyacı olduğunu söyledi ve “Bir ülkede işler kötüye gitmeye başlamış. Kimse düzeltememiş.Bilgeye sormuşlar. Dinlemiş herkesi bilge ve 2 gün sonra çözüm önereceğim demiş. 2 gün sonra çözüm önerisi olarak ‘dili düzelteceksiniz’ Dili düzgün kullanırsanız birbirinizi iyi anlarsanız iyi anlarsanız çözüme varırsanız demiş. Türkiye’nin iyi bir anlatım diline ihtiyacı var” dedi.

"MUSTAFA BALBAY'IN İZMİR PROGRAMI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


İZMİR’LE İLGİLİ HAYALLERİM VAR

Gazetecilerin ‘İzmir’e yönelik planlarınız ve hedefleriniz nedir’ sorusuna Balbay,şöyle yanıt verdi; “ Koğuş benim için yeni bir doğuş oldu.İzmir’le ilgili hayallerim var.Kanaat önderleriyle konuşup onlara da anlatıp ileride açıklayacağım. Hayalim beleidye başkanlıklarında İzmir'de 30’da 30 olması. İzmir’de belediye başkanlığı yarışına girecek adayların Ankara’daki başkan yardımcısı olmak istiyorum.Benim mecliste hayallerim var”

BİLDİRİ YORUMU
Balbay, CHP’de tartışmalara neden olan  ‘kamuda başörtüsü’ bildirisi hakkında da konuştu. Balbay, “Başörtüsü ile ilgili hassasiyete katıldım. Bildirinin son şeklini görmedim. Akademisyenlerin, sanatçıların olduğu bir yerde olabilirim. Bu tür bildirileri iki milletvekili olarak konuştuğuyuz bir şeydi ama örgütlü mücadele aynı zamanda gönüllü esarettir. Partinin her konuda mücadelesinin içinde olacağım. CHP’de çatlak diye yorumlanacak hiçbir şeyin içinde yokum” dedi.

SERTEL: ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ
Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “ Bugünü çok bekledik. Tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugünü acıyla bekledik sabırla bekledik yürekle bekledik susmadan bekledik.Çok sevgili üyemizi gazetecilerin yüz akı Balbay. Kendisi çok iyi bir gazeteci iyi bin insan iyi bir baba iyi bir aile reisi…Türkiye’nin geleceğine ışık tutan bir isim. Balbay’lar bu ülkede kolay yetişmiyor.4 yıl 9 ay cezaevinde tutanlar pişman olduklarını söylüyorlar. Bizler gazetecilerin serbest kalmasını istiyorlar. Şimdi daha güçlüyüz çünkü Balbay artık özgür ve aramızda

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.