Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ömür boyu spordan men edildi

Ömür boyu spordan men edildi

Gran Canaria basketbolcularına tehdit iddiası soruşturmasında 1 kişi yakalandı.

  • Ege Postası
  • 24.03.2015 - 15:23
Eurocup Basketbol çeyrek finalinde Pınar Karşıyakaile  eşleşen İspanyol Gran Caraia takımının, sosyal medya üzerinden gönderdiği  mesajlarlarla tehdit edildiği iddalarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 1 şüpheli İstanbul'da yakalandı. 
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,Eurocup Basketbol  çeyrek finalinde Pınar Karşıyakaile eşleşen İspanyol Gran Canaria takımı  yetkilileri ve sporcularının, 18 Mart'ta İspanya'da oynanan ilk maçın ardından  sosyal medya üzerinden tehditler aldıklarına yönelik Eurocup'a yaptığı başvuru ve  bu konuda çıkan haberler üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi. 
 
Siber Suçlarla Mücadele ve Spor Güvenliği şube müdürlüklerince yapılan  çalışmalar sonucunda, şikayete konu tehdit içeren resimli mesajların, O.D.K.  isimli kişi tarafından gönderildiği ve İstanbul'da yaşadığının tespit edildiğinin  dile getirildiği açıklamada, Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla  şüpheli kişinin İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı  kaydedildi. 
 
"Şaka yollu mesajlardı" 
 
Şüphelinin, emniyette alınan ifadesinde "İspanya'da oynanan ilk maçta  Pınar Karşıyaka'nın yenilmesine üzüldüğünü ve şakayla karışık bir şekilde bu  tweetleri attığını, konunun bu kadar büyüyebileceğini öngörmediğini ve pişmanlık  duyduğunu" beyan ettiği belirtilen açıklamada, O.D.K. hakkında 6222 Sayılı Sporda  Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca işlem yapılarak, spor  müsabaka ve antrenmanlarını seyretmesinin yasaklandığı bildirildi. 
 
Açıklamada ayrıca, iki takım arasında yarın İzmir'de Karşıyaka Spor  Salonu'nda saat 20.45'te başlayacak müsabaka için emniyet ve güvenlik  tedbirlerinin en üst düzeyde planlandığı ve hiçbir olumsuzluğa meydan  verilmeyeceği kaydedildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.