Dolar 32,4052
%0.14
Euro 34,7845
%-0.02
Altın 2.397,650
%0.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oltalı protestoya devam

Oltalı protestoya devam

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde iki amatör balıkçının avlanmak için çıktıkları bir otelin önündeki iskeleden güvenlik görevlileri tarafından indirilmesiyle Marmaris Kıyılar Herkesin İşgale Son Platformu üyelerince başlatılan eylemler sürüyor. Platform üyeleri, amatör balıkçılarla Uzunyalı Mevkisi'ninin ardından bu defa da Grand Yazıcı Club Turban Otel önünde topluca balık tutarak tepkilerini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2015 - 11:47
Marmaris'te yaşayan Nihat Öztürk bir arkadaşıyla geçen 28 Kasım'da, İçmeler Mahallesi, Uzunyalı Mevkisi'nedeki bir otelin önündeki iskeleden balık tutmak istedi. Ancak, kısa bir süre sonra yanlarına gelen otelin güvenlik görevlileri, kendilerine engel oldu. Bu yaşadıklarını Facebook'taki sayfalarında paylaşan iki arkadaşa, destek yağdı. Marmaris- Kıyılar Herkesin İşgale Son Platformu da harekete geçerek, iki arkadaşa destek için Uzunyalı Mevkisi'ndeki söz konusu iskelede geçen 30 Kasım'da toplu balık tutma eylemi yaptı. Ancak, Marmaris Kıyılar Herkesin İşgale Son Platformu gelen şikayetler üzerine eylemlerine devam kararı aldı. 30 kadar amatör balıkçı, Grand Yazıcı Club Turban Otel önündeki iskelede topluca balık tutarak, tepkilerini dile getirdi. Marmaris Kıyılar Herkesin İşgale Son Platformu yöneticilerinden Necmi Buğdaycı, arkadaşları balık tutarken, "Sahiller herkesindir. Hazır bizi engelleyecek kimse yokken rahat rahat denize de gireyim" diyerek, buz gibi suya atlayıp, bir süre yüzdü.



"KIYILAR HERKESİNDİR"
Marmaris Kıyılar Herkesin İşgale Son Platformu Sözcüsü Nazan Bayındır ise internetteki sayfalarına yapılan şikayetler üzerine harekete geçtiklerini belirtip, "En çok şikayet alan kıyı ve iskelelerde protestolarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kıyı Kanunu'na göre kıyılar ve iskeleler vatandaşın kullanımına açıktır. Buradaki yanlışlığı düzeltmek zorundayız. Kanuna göre, bu iskeleleri kim yaptırırsa yaptırsın, kamusal alanda olduğundan herkesin kullanımına açıktır. İsterse işletme bu iskeleleri som altından yapsın hiç fark etmiyor" dedi. 

"ÖZEL BİR ŞEY DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ"
Facebook'ta "Marmaris Amatör Balıkçılar" adı altında sayfa oluşturan Tolga Ürel de kimseden özel bir şey istemediklerine dikkati çekip, "Yaz ortasında gelip de buradan her halde balık tutmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak, buradan bizlerin de yüzerek veya güneşlenerek faydalanması en tabii hakkımızdır" diye konuştu. 6 yıldır Marmaris'te yaşayan Songül Tekin yaz, kış denizden yararlanan biri olduğunu vurgulayıp, "Özellikle büyük oteller önünde engellemelerle karşılaşıyorum. 'Havlumuzu yere serdiğimizde sanki çok büyük ayıp işliyormuşuz ya da kavga çıkarmaya gitmişiz' gibi düşünüyorlar. Halkın hakkının halka verilmesine çaba gösteriyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.