Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okuma yazma kursuyla Hayatları Değişti

Okuma yazma kursuyla Hayatları Değişti

Bayraklı Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açılan kurslardan mezun olan 24 kadına diplomaları düzenlenen törenle verildi. Bayraklı Belediyesi okuma yazma kursuyla

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 09:14
İZMİR- Kursiyerlerden Keziban Demir (58), “Artık ismim yazabiliyor, imzamı atabiliyorum” derken Dudu Kaya, “Kendi işimi kendim görebiliyorum hatta bu kurs sayesinde 4 işlemi bile yapabiliyorum. Eşim bile, ‘bu konuda beni geçtin’ diyor. Yeni hedefim ehliyet alıp araba sürmek” dedi.
 

Bayraklı Belediyesi Semt Merkezlerinde okuma yazma bilmeyen kadınlar için açılan kurslara katılan 24 kadın daha eğitimlerini başarı ile tamamladı.  3 ay süren kurslarda okuma yazmanın dışında 4 işlem, okuduğunu anlama, özet çıkarma, mektup, şiir ve günlük yazma, temel iletişim konularında ders alan kadın düzenlenen törenle diploma aldı.
 
İSMİMİ YAZIP İMZAMI ATABİLİYORUM
 
Kursiyerlerden 58 yaşındaki Keziban Demir, Okuma yazma kursu ile hayatında birçok değişiklik olduğunu belirterek, “Okuma yazmayı hiç bilmiyor harfleri tanımıyordum, kendi telefon numaramı bilmediğim gibi yakınlarıma bile veremiyordum. Şimdi ismimi yazabiliyor, imzamı atabiliyorum. Bu hizmeti bizlere ulaştıranlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
EŞİM ‘BENİ GEÇTİN’ DİYOR
 
Okuma yazma kursuna gelmeden önce yalnız başına hiçbir yere gidemediğini ifade eden Dudu Kaya ise, (48) “Okuma yazma kursuna katılmadan önce zorluklar çekiyordum. Örneğin hastaneye gitmek için bile yanımda birisi olsun istiyordum. Çünkü oradaki yazıları okuyamıyor görevlilerin tarif ettiği yeri bulamıyordum. Artık böyle bir sorunum yok. Kendi işimi kendim görebiliyorum hatta bu kurs sayesinde 4 işlemi bile yapabiliyorum. Eşim bile, ‘bu konuda beni geçtin’ diyor. Okumaya devam edeceğim. İlkokulu bitirmek istiyorum. Ardından da hedefim ehliyet alıp araç kullanmak” dedi.
 
BAYRAKLI’DA OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK
 
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise açtıkları kurslarda okuma yazma öğrenen kadınların sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek " Bugüne kadar okuma yazma bilmeyen 276 vatandaşımız kurslardan yararlandı. Kursları semt merkezlerine gelen talep doğrultusunda açmaya devam edeceğiz. Bayraklı’da okuma yazma bilmeyen kalmayacak” dedi. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.