Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğretmenlerin tercih sonuçları için geri sayım

Öğretmenlerin tercih sonuçları için geri sayım

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde öğretmen adayları tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Şimdi milyonlarca öğretmen sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçlarına kilitlendi. Peki MEB sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarını ne zaman açıklayaca? İşte 2019 sözleşmeli öğretmen alımı hakkında ayrıntılı bilgiler...

  • Ege Postası
  • 07.02.2019 - 06:55

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime göre sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları 7 Şubat Perşembe günü açıklanacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih etmişlerdi. Şimdi herkes dört gözle sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçlarını bekliyor. Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçlarını açıklandığı takdirde aşağıda yer alan linkten öğrenebileceksiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH SONUÇLARI

ATAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK'

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Milyonlarca öğretmen atanmak için bekliyor.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacak.

EN YÜKSEK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan belirlendi.

arihi rekor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.