Dolar 32,3796
%-0.13
Euro 34,7489
%-0.15
Altın 2.430,770
%-0.18
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'teki satışlarla ilgili başkandan açıklama

Ödemiş'teki satışlarla ilgili başkandan açıklama

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçede, özel iadarenin kapanmasıyla belediyeye devredilen, üretime açılmış alanlar bulunduğunu belirterek, üretim alanlarını şahıslara satarak gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 29.09.2014 - 17:16
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, belediye meclis üyeleri ve muhtarların katılımıyla yeni nikah salonunda bir toplantı düzenledi. "Ödemiş'in malları satılıyor" iddialarına yanıt veren Başkan Badem, "Herkes müsterih olsun. Biz sadece şahısların üretim yaptıkları arazileri sahiplerine satacağız" dedi. Ödemiş Belediyesi'nin borçlarını ödeyebilecek durumda olmadığını belirten Badem, "Bozdağ, Bademli ve Ovakent Belediyesi'nden yüklü miktarda borç kaldı, bunları ödemeye çalışıyoruz. İlçemizdeki 30, 50 veya 70 metrekareden oluşan ufak parselleri sahiplerine satacağız. Ödemiş Belediyesi olarak sorunlarımız var. Bize dahil olan, mahallemize dönüşen köylerde parça parça yerler var. Çok küçük parçaları, muhtarlarla konuşarak kimseyi mağdur etmeden elden çıkaracağız. Çünkü bu yerler belediyeye herhangi bir gelir getirmiyor. 5 bin yada 10 bin metrekareyi bulan tarlaları şuan satmayı düşünmüyoruz. Herkes rahat olsun" dedi. Borçların farklı nedenlerle arttığını dile getiren Badem, Ahrandı Gazinosu'nun kötü işletildiğini ve Saracoğlu konutlarının ikinci etabının ihalesinde düşük kırım yapıldığını iddia etti. Başkan Badem, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu'ndan destek beklediklerini de sözlerine ekledi. 

"KÖYLER BOŞALIR" İDDİASI

Toplantıda söz alan muhtarlar da küçük arazilerin satışına karsı olmadıklarını söyleyerek hayvan otlağı olarak kullanılan birçok yerin elden çıkarılmasıyla mağduriyet yaşanabileceğini öne sürdü. Muhtarlar, bu durumun köylerin boşalmasına bile neden olabileceğini savundu. Muhtarlara yanıt veren Başkan Badem, kimseyi mağdur etmek istemediklerini söyleyerek Mal Müdürlüğü'nden alacakları listeye göre hareket edeceklerini belirti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.