Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te tartışmalı tesis için söz halkta: Yeri belli oldu!

Ödemiş'te tartışmalı tesis için söz halkta: Yeri belli oldu!

Küçük Menderes Havzası’nın en önemli ilçelerinden Ödemiş’te İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın “İzin yok” dediği ve büyük tartışmalara yol açan altın ve gümüş madenleriyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yeni bir duyuru geldi. Buna göre, daha önceden tartışmalar nedeniyle ertelenen tesisle ilgili toplantı yeri belli olurken, halkın tesis sahiplerine yer vermediği maden ocağıyla ilgili toplantı zoraki olarak köy meydanında gerçekleştirilecek. Tartışmalı tesis için söz halkta

  • Ege Postası
  • 28.04.2015 - 09:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ödemiş’te kurulacak altın ve gümüş madenleriyle ilgili tartışmalar tam gaz devam ederken, kritik bir gelişme daha yaşandı. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın onay verilmediğini açıkladığı tesisle ilgili 5 Mart’ta yapılması planlanan ancak, halk ve çevreci örgütlerden gelen tepkiler üzerine iptal edilen bilgilendirme toplantısı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeniden yer ve tarih belirledi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in toplantı ile ilgili yer tahsis kararının ve tanıtım toplantısının iptal edildiğini duyurduğu ve karşı çıktığı maden tesisi bugün yeniden halkın kantarına çıkacak.
 
 
MENDERES HAVZASI MADEN YATAĞI OLACAK
Menderes Havzası’nda en önemli bölgelerden bir tanesi olan Ödemiş ilçesinde maden ruhsatları ve arama izinleri nedeniyle yaşanan tartışmalı süreçte yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İlçede Abdullah Şentürk tarafından projelendirilen 4’üncü grup altın ve maden ocağı ile ilgili talebi inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dosyası kabul edilen firmanın ÇED süreci kapsamında bugün düzenleneceğini duyurduğu ve gerekli onayı alan halkın katılım toplantısı için yeri de belirledi. Buna göre, daha önce gelen tepkiler nedeniyle iptal edilen toplantı saat 14:00'da Dolaylar Köy Meydanı'nda düzenlenecek.
 
5 MART’TAKİ TOPLANTI İPTAL EDİLMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda havzada maden arayan bir diğer firma olan Koza Altın İşletmeleri halktan gelen tepkiler üzerine altın aramaktan vazgeçerken, Valilik tarafından yapılan açıklamada onay verilmediği belirtilen Abdullah Şentürk tarafından yapılması planlanan tesisle ilgili ÇED doyası kabul edilmiş ve altın madeni halkın görüşüne açılmıştı. Süreç doğrultusunda, Bozdağ bölgesini ve çevresindeki değerli tarım arazilerini yakından ilgilendiren altın ve maden ocaklarıyla ilgili son sözü halk söyleyecek.
 
TOPLANTI YERİ SON GÜN AÇIKLANDI
Diğer yandan, Ödemiş’te düzenlenecek olan halkın katılım toplantısı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dün duyuru yapılırken, Dolaylar Köyü'nde yapılacak olan toplantının yerinin son dakikada açıklanması ise kafalarda soru işareti bıraktı. Çevre örgütleri ve yöre halkından büyük tepki toplayan ve karşı çıktıkları tesisle ilgili olarak vatandaşların ÇED toplantısını yeniden protesto edeceği ve toplantıya katılmayacakları belirtildi. Yöre halkından alınan bilgiye göre, tesis sahiplerinin yer taleplerinin kabul görmemesi üzerine toplantının zoraki olarak köy meydanında yapılacağı öğrenildi.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.