Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te altın madeni için ÇED toplantısı bir kez daha ertelendi

Ödemiş'te altın madeni için ÇED toplantısı bir kez daha ertelendi

İZMİR'in Ödemiş İlçesi Mursallı Mahallesi'nde açılmak istenen altın ve gümüş maden ocağı için bugün yapılacağı duyurulan Çevresel Etki Değerlendirme Toplantısı (ÇED) 26 Kasım'a ertelendi. Buna rağmen mahalleye giden çevreciler, burada belediyenin düzenlediği çocuk şenliğine katılıp, köylülere "Mücadelenizde yanınızdayız" mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 17:24
Bozdağlar'ın eteklerindeki Oğuzlar Mahallesi'nde açılmak istenen altın ve gümüş maden ocağı için daha önce bugün ÇED Toplantısı yapılacağının açıklanması üzerine çevreciler harekete geçti. Milletvekilleri davet edildi. Ancak, İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürlüğü, resmi internet sitesinden toqplantının 26 Kasım'a ertelendiğini duyurdu. Açıklamada, "Ödemiş ilçe sınırları içerisinde bulunan Abdullah Şentürk tarafından yapılması planlanan IV. Grup Kompleks altın ve gümüş maden ocağı için ÇED süreci başlamış ve başvuru dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince 26/11/2015 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını incelemek isteyenler bakanlık merkezinde veya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın katılım toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bilgi alınabilir" denildi.



Öte yandan madene karşı olan AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, toplantının yapılacağı alanda Çocuk Şenliği düzenledi. ÇED Toplantsı'nın iptal edilmiş olmasından yılmayan çevreciler Oğuzlan Mahallesi'ne gidip, köylülerle şenliği izleyip, "Mücadelenizde yanınızdayız" mesajı verdi.

ÇED Toplantısı daha önce 3 kez tepkiler üzerine ertelenmişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.