Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş Devlet Hastanesi'nde korkutan yangın

Ödemiş Devlet Hastanesi'nde korkutan yangın

Ödemiş İlçe Devlet Hastanesi morgunun çatısında çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangının ardından temizlik çalışması başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 21.07.2020 - 14:45

Ödemiş İlçe Devlet Hastanesi'nin morgunun çatısından, saat 14.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Hastane personeli ile bazı hasta ve yakınları dışarı çıkarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Morg yakınında bulunan yoğun bakım ünitesi ve kadın doğum servislerindeki hastalar acil servise nakledildi.

Gökyüzüne siyah dumanlar yükselen yangında, diğer servislerde kalan hastalar da panik yaşadı.

Kimi hasta ve hasta yakınları otoparka çıkarak söndürme çalışmalarını endişeli gözlerle izledi.

Alevlere iki itfaiye aracı ile müdahale edildi. Çatıdaki klima motorlarının elektrik aksamının kısa devre yapması sonucu çıktığı belirlenen yangın, 20 dakikada söndürüldü.

Dumandan etkilenen iki sağlık çalışanının, tedbir amacıyla acil servise alındıkları öğrenildi.

ACİL SERVİSTE DOĞUM YAPTI

Yangın nedeniyle kadın doğum servisinden acil servise nakledilen Duygu Kırkaya, bir kız bebek dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu, doğumun ardından servise alındığı bildirildi.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Özge ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, hastaneye gelip, yangın hakkında bilgi aldı.

TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir'de, Ödemiş Devlet Hastanesi'ndeki yangının ardından temizlik çalışması başlatıldı. Morgun bulunduğu binanın çatısı ile dış kaplamasının zarar gördüğü yangın sırasında hastane bahçesinde olduğunu anlatan Mehmet Emin Sert (76), "Hastane bahçesinde otururken, dumanlar yükselmeye başladı. İlk önce dumanın karşıdan geldiğini sandım. Sonra hastaneden geldiğini anladım. Büyük panik oldu. Herkes kaçınca, ben de kaçtım" dedi.

Eşi doğumdayken yangının başladığını ifade eden Alaattin Ahi (35), "Eşimin doğumu nedeniyle hastaneye gelmiştik. Eşim içerideydi, ben dışarıda bekliyordum. Bir anda herkes kaçmaya başlayınca yangın çıktığını fark ettim. Herkes panik içindeydi. Eşim içeride olduğu için telefonla arayıp, iyi olup olmadığını sordum. Neyse ki çok büyük bir yangın değilmiş" şeklinde konuştu.

Dumanları görünce kaçtığını söyleyen Zeliha Bozdağ (49), "Yangının nasıl çıktığını görmedik ancak dumanları görünce herkes gibi biz de kaçtık. Çok korktuk. Büyük bir panik vardı. Yangın sırasında hastane çok kalabalıktı. Kimse ne olduğunu anlayamadı" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.