Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş Balkan-Boşnak Kültürü Derneği açıldı

Ödemiş Balkan-Boşnak Kültürü Derneği açıldı

2014-10-28-02 Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Dernek Yönetim Kurulu Tuncay Satılmış’ın başkanlığında Ahmet Odabaşılar, Akın Aka,Nazmi Yiğenli, Muzaffer Adsalmış, Nusret Uyandıran, Talip Vuruşaner, Halit Yurdakul, Adil Kolaşin, Ömer Faruk Özcan, Selim Sarıtoprak, Rıfat Yerdelen, Coşun Akanoğlu ve Rıfat Çoğalmış’tan oluştu. Dernek merkezi, 28 Ekim 2014 Salı günü düzenlenen törenle hizmete girdi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2014 - 12:03

Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Mithatpaşa Caddesi No.15 Ödemiş adresindeki merkezi törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in yanı sıra Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Fedeasyonu Başkan Yardımcsı ve İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen, Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neccar Er, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış, etkinliğe katılanlara yönetim kurulu üyelerini tanıttı. “Bir Boşnak olarak, Türk olmaktan, Türkiye’de yaşamaktan, nefes almaktan büyük gurur ve onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” diyen Satılmış, şu görüşleri dile getirdi:

“Bizler Balkanlar’dan ana yurda, Türkiye’ye 1870’lerde, 1930’larda gelmiş Boşnaklarız. Ödemiş’te 6 bin civarında muhacir, Boşnak, Arnavut bulunmakta. Aynı kültürü yaşadığınız insanlarla aynı çatı altında bir olmak adına derneğimizi kurduk. Biz bu topraklarda doğduk, evlendik ve iş sahibi olduk. Kimse bizi ötekileştirmedi. Kültürümüzü yaşatmak, gelenek ve göreneklerimizi geleceğe aktarmak adına kurduğumuz derneğimizle geçmişi geleceğe taşımayı amaç edindik. Çocuklarımızın geleceğini hazırlarken geçmişlerini unutmamaları gerektiğini vurgulamak adına, geçişine sahip çıkmayanın geleceğinin de olmayacağını göstermek, onlara bu duyguları yaşatmak istedik.”

Açılış töreninde konuşan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nn kuruluşunun 91. yıldönümünde Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ateşoğlu, “Ülkemizin bütünlüğüne bölmek isteyenlere karşı sizlerin bu özverili davranışı bizleri duygulandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin devletidir. Onun ilkleri, bağımsızlığı hepimizin ilkleri hepimizin bağımsızlığıdır. Derneğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de, “Ödemiş’te biz yıllardır bir arada kardeş gibi omuz omuza yaşıyoruz. Türk olmanın gururunu taşıyoruz” diye konuştu. Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerine başarılar dileyen Badem, dernek merkezinin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak da konuşmasında, “Bugün çok önemli bir günde derneğimizin açılışını yapıyoruz. Bizim adımız Balkanlılar olabilir, Bosna-Sancak olabilir. Ancak bu etnik ayrımcılığı getirmez” dedi. Baysak, sözlörini şöyle sürdürdü:

“Biz Boşnaklar 1878’deki Berlin Kongresi’nden bu yana Avrupa’daki Anadolu topraklarını kaybettik. Atalarımız ana yurda geldiler. Anayurt Türkiye’yi vatan bildiler. Boşnaklığımızla onur, Türk olmakla gurur duyarız. Bugüne kadar ayrışmaya bizim topluluğumuzdan giden olmamıştır. Biz Türk dünyası için varız. Bugün Kırım, Azerbaycan, Kazakistan’la işbirliğimiz var. Bunlar bizi işbirliği ile daha da güçlendirecektir. Boşnaklar Türk’tür, Türkiye Cumhuriyetinin parçasıdır Türk ulusunun içindedir. Bu memleketin insanlarıdır. İçimizden hiç kimse ülkemizin değerlerine, bayrağına ilkelerine cumhuriyetine karşıtlık göstermemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi selamlıyorum. Derneğimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.