Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Obani'den son anda kurtuldular

Obani'den son anda kurtuldular

Libya'daki Obani bölgesinde iktidardaki ve muhalefetteki gruplar arasında yaşanan silahlı çatışmaların ortasında kalan 321 Tük işçi ile bir işçinin cenazesi uçakla İstanbul'a getirildi. İşçiler son anda devlete ulaştıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2014 - 09:31
Libya'da Türk inşaat firmasında çalışan ve günlerdir Ghat Havaalanı'nda mahsur kalan 321 işçi ile havaalanında hayatını kaybeden işçi İsmet Yalçın'ın cenazesi İstanbul'a getirildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk Hava Yolları'ndan tahsis edilen uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 23.30 sıralarında getirilen İşçilerden Ekrem Özkan, son bir hafta sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Şantiyeden aldılar bizi başka bir havalimanına götürdüler. O da olmadı. Bizim çalıştığımız bölgenin 10 kilometre ötesinde çatışmalar halen devam ediyor. Oradan şirket bizi tahliye etti. Havalimanına geldik. Orada da mağdur kaldık. Bizi Türkiye 'ye getireceklerdi. Oraya da uçak inmedi. 5 gün 5 gece orada bekledik. Orada da şu an kimse kalmadı. Bir arkadaşımız da vefat etti" dedi.
 
"HAVALİMANINDA BİR HAFTA KALDIK"

Kendi imkanlarıyla devlet yetkililerine ulaştıklarını belirten işçi Ahmet Kılınç, "Bize şantiyeyi tahliye edeceğiz dediler. Aldılar bizi altı yedi saatlik yol götürdüler otobüslerle. Çok zayıf bir koruma ve iki silahlı kişi ile Ghat Havalimanı'na gittik. Havalimanında bir hafta kaldık. Gelmeden bir gün önce Dışişleri Bakanlığı'nı kendim aradım. Kamer Genç'i kendim aradım. Tunus Başkonsolosluğu'nu aradım. Bunlara ulaşarak devletin eliyle buraya geldik. Herkes geldi. Bir cenazemiz var" diye konuştu.
 
"SON ANDA DEVLETE ULAŞMAYI BECERDİK"

Kızı tarafından karşılanan Abdullah Bilgiç ise, "Yaşadıklarımız bildiğimiz şeylerdi. Libya'da durum belli. Biz Libya'nın doğusundaydık. Bizim oralarda pek fazla sıkıntı yoktu. Fakat birden Obani'ye sıçrayınca bizimde şantiyenin güvenliği kalmadı. Orada Enka teknik yönetiminin de hataları oldu. Son anda devlete ulaşmayı becerdik ve Türkiye'ye döndük. Uçağı da büyük ihtimalle Dışişleri Bakanlığı gönderdi. Biz havaalanında betonların üzerinde yattık. Bir arkadaşımız vefat etti. Kalp krizi geçirdi. Hiç bir şey yoktu. Ne bir acil yardım çantası, ne bir sağlık çantası vardı. Şu anda da orada kimse kalmadı. Hepimiz döndük" şeklinde konuştu.
 
"ŞÜKÜR KAVUŞTUM BABAMA"
Babasını gözyaşlarıyla karşılayan Şükran Bilgiç, "Hiçbir zaman bize doğru haber vermediler. Babamla dün görüşme sağladım. 8 gündür haber alamıyordum. Şükür kavuştum babama" dedi.
 
CENAZE İZMİR'E GÖNDERİLECEK
Öte yandan Ghat Havaalanı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle yaşamını yitiren ve uçakla İstanbul'a getirilen İsmet Yalçın'ın cenazesinin, sabah saatlerinde memleketi İzmir'e gönderileceği öğrenildi. Radikal

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.