Dolar 32,3740
%-0.33
Euro 34,7280
%-0.22
Altın 2.392,720
%-1.24
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
OHAL kapsamında İzmir’de 9 vakıf kapatıldı

OHAL kapsamında İzmir’de 9 vakıf kapatıldı

Hükümetin ikinci OHAL kararnamesi çerçevesinde 25 vakıf kapatıldı. Vakıfların ağırlıklı olarak İzmir merkezli olmaları dikkati çekti. İkinci OHAL kararnamesi çerçevesinde

  • Ege Postası
  • 29.07.2016 - 13:22

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün “Olağan Üstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2. maddesinin 3. fıkrası gereği “Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı belirlenen” vakıfları kapatma kararı Başbakan Yardımcılığı'nın oluru ile alındı.

Kapatılan vakıflar şöyle:

Balım Sultan Kültür ve Hizmet Vakfı (İzmir), Bilim ve Eğitim Vakfı (Hatay), Çanakkale Eğitim Gönüllüleri Vakfı (Çanakkale), Çatalca Erguvan Eğitim ve Kültür Vakfı (İstanbul), Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı (Çev-Kor) (İzmir), Dicle Üniversitesi Kalkındırma Vakfı (Diyarbakır), Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfı (Diyarbakır), Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı (Diyarbakır), Feza Eğitim ve Kültür Vakfı (Manisa), Gülen Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (GAV) (İstanbul), Halil ve Mehmet Örnek Eğitim ve Kültür Vakfı (Manisa), Hancıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (İzmir), İstihkamtepe Öğretim Külliyesi Vakfı (İzmir), Kerrariye Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (İzmir), Mehmet Hulusi Haraççıoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı (Manisa), Mehmet Mumcu Eğitim ve Sağlık Vakfı (İzmir), Muzaffer Tuzcuoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (İzmir), Niyazi Uğur Eğitim ve Kültür Vakfı (İzmir), Ordu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Ordu), Selahattin Eyyubi Eğitim ve Kültür Vakfı (Batman), Tuzcuoğlu Vakfı (İzmir), Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) (Ankara), Yavuz Selim İlim İrşad ve Yardımlaşma Vakfı (Yavuz Selim Vakfı) (İstanbul), Yedi Renk Sanat Vakfı (İstanbul), Yozgat Eğitim Vakfı (Yozgat). (Odatv.com)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.