Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O tünele Başbakanlı ‘erken açılış’

O tünele Başbakanlı ‘erken açılış’

Başbakan Binali Yıldırım, Eylül ayında Işık Gördü törenine katıldığı, Sabuncubeli Tüneli’ni, açılışı için verdiği 1 Temmuz tarihinden 20 gün önce hizmete açacak. Yapımı hızla tamamlanarak seçim öncesine yetiştirilen Sabuncubeli Tüneli’nin 11 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek olan açılışa katılacak olan Başbakan Binali Yıldırım, açılışın ardından iftar yemeği verecek. Başbakan Yıldırım da katılacak

  • Ege Postası
  • 30.05.2018 - 09:37

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, günde ortalama 40 bin aracın kullandığı İzmir-Manisa yolunu 15 dakikaya düşürecek olan Sabuncu Beli Tüneli’nin açılışına katılmak için İzmir’e gelecek. 11 Haziran Pazartesi günü açılışı gerçekleşecek olan Sabuncu Beli Tüneli’nin açılışına katılacak olan Başbakan Binali Yıldırım, açılış ardından iftar programına katılacak.

8 Eylül’ü 9 Eylül’e bağlayan gece düzenlenen ‘Işık gördü’ törenine katılan Başbakanın 11 Haziran pazartesi günü açacağı Sabuncubeli’nin 1 Temmuz 2018 tarihine kadar tamamlanması planlanıyordu. Başbakanın katılacağı törenle tünelin bitiş tarihinden ve 24 Haziran seçimlerinden önce açılması sağlanmış olacak.

BAŞBAKAN TÜNELİ AÇTIKTAN SONRA İFTAR YEMEĞİ VERECEK

9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın 4 Kasım 2014 tarihinde iflas etmesi nedeniyle inşaatı duran ve yaklaşık 10 ay sonra yeniden ihaleye çıkılarak, yeniden çalışmaların başladığı Sabuncubeli Tüneli’nde son aşamaya gelindi. Sabuncubeli’nde yapılan tünel sayesinde güvenli yolculuğun yapılmasının yanı sıra İzmir-Manisa arası yolculuk da 15 dakikaya düşmüş olacak.

BAŞBAKAN IŞIK GÖRDÜ TÖRENİNDE ‘1 TEMMUZ’DA BİTİRİLMİŞ OLACAK’ DEMİŞTİ

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 8 Eylül ile İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ü birbirine bağlayan gece Işık Gördü törenine katılan Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, törende, “Önümüzdeki Temmuz ayının 1'inde 2018'de tamamen bitirilmiş olacak. İzmir'den Manisa'ya yaklaşık 40 bin araç geçiyor. Sabuncubeli virajlarında kış şartlarında burada olan kazalar, can kayıplar, fazladan yakıtlar, zaman kayıpları bu tünellerle birlikte tamamen ortadan kalkmış olacak. Manisa büyümeye devam ediyor. İzmir büyümeye devam ediyor. İki komşu il arasındaki mesafe Sabuncubeli tünelleriyle birlikte iyice kısalıyor. 15 dakika içerisinde İzmir'den Manisa'ya, Manisa'dan İzmir'e gitmek mümkün olacak”  şeklinde konuşmuştu.

SABUNCUBELİ TÜNELLERİ İLE 14 VİRAJ ORTADAN KALKMIŞ OLACAK

Yüzde 9 eğitimli, 14 virajı olan, çift tüp tüneli 4 bin 70 metre, bağlantı yolları 2 bin 530 metre olan, toplam uzunluğu 6 bin 600 metreyi bulan projeyle yolun eğimi de düşürülmüş olacak. Tamamlanan tünel içinde yüzde 1,5 yol eğimi olacak ve bu kesimde yüzde 9'luk yüksek eğim ve 14 viraj ortadan kaldırılacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.