Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O müdüre makamında protesto

O müdüre makamında protesto

Karşıyaka'da bir grup öğrencinin 'Andımızı' okumak istemesi karşısında verdiği tepkiyle ülke gündemine oturan okul müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, makam odasının kapısına asılan yazıyla protesto edildi. Kapısına bu yazı yapıştırıldı

  • Ege Postası
  • 27.09.2016 - 12:10

EGE POSTASI - İzmir Karşıyaka'daki Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda bir grup öğrencinin 'Andımızı' okumak istemesi karşısında 'Dingonun ahrı mı burası'' diyerek şok bir çıkış gerçekleştiren müdüre tepki yapıyor.

MHP Lideri'nden İzmir'deki o müdüre sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Baçeli'nin "İşgüzar ve densiz" diye tepki gösterdiği okul müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu'nun okuldaki makam odasının kapısına üzerinde "Burası Karşıyaka" ifadesi ve  'Andımız'ın yer aldığı yazı yapıştırıldı.

Yazıyı makam odasının kapısına kimin/kimlerin yapıştırdığı tespit edilemedi. 

İzmir'de andımız krizi! Okul müdüründen öğrencilere sert tepki

ÖN İNCELEME BAŞLATILDI
Öte yandan Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu hakkında bu sözleri nedeniyle Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ön inceleme başlatıldı.

EĞİTİM-İŞ: ÖĞRENCİLERİN ENGELLENMESİNİN YASAL DAYANAĞI YOK
İzmir Karşıyaka'daki Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda bir grup öğrencinin 'Andımız'ı okumak istemesi karşısında "Dingonun ahırı mı burası'" diyen ve hakkında ön inceleme başlatılan Müdür Rahmi Önder Karamustafaoğlu için Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) 3 No'lu Şubesi yazılı açıklama yaptı. EĞİTİM-İŞ, 'Andımız'ın okunmasında yasa ve yönetmelikler açısından hiçbir kısıtlayıcılığın bulunmadığını, okumak isteyen öğrencilerin engellemesinin de yasal olmadığını belirterek, açıklamasında şunlara dikkat çekti:

"Pazartesi günü Karşıyaka ilçemizde Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda basına da yansıyan talihsiz bir olay yaşandı. Adı geçen okulumuzda,bir grup öğrencimiz 'Andımız'ı okumak istemiş, okul müdürümüz ise bu durum karşısında çok gereksiz, sert ve bir eğitimciye yakıştıramadığımız cümlelerle tepki göstermiştir. Oysa ki 21.01.2014 tarihli Danıştay 8. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Öğrenci andı' başlığını taşıyan ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 12. maddesinin, 'Anayasa'ya, uluslararası sözleşmelere ve insan haklarına aykırı olduğu, tercih hakkını kaldırdığı, yasal dayanağının bulunmadığını' öne sürerek iptal istemine karşılık, Anayasa'nın başlangıç kısmında ve 1739 sayılı yasada belirtilen amaçlar doğrultusunda Türk Devleti'ni ve milletini ebediyete kadar yaşatacak, çağdaş uygarlığın öncüsü yapacak, yeni nesillerin yetiştirilmesinin, milli eğitimin temel amacı olduğuna, Anayasa'nın 66. maddesinde 'Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür' hükmüne yer verildiğine, yeni nesillerin 1739 sayılı yasada yer alan amaçlar doğrultusunda yetiştirilmesine' atıf yaparak bakanlığın iptal isteminin reddine karar vermiştir. Danıştay 8. Dairesi, davacı MEB'in, öğrenci andının bir ırkı esas aldığı, zorla okutulduğu iddalarına kararında şu şekilde cevap vermiştir; 'Türk kelimesi bir ırkın değil, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan dili, ırkı, rengi, cinsiyeti, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi ne olursa olsun tüm vatandaşların bir araya gelerek oluşturdukları ve herkesi kapsayan ve kucaklayan milletin ortak adıdır. Nitekim Anayasamızda bu hususun vurgulanması bakımından Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın Türk olduğunu belirtmiştir. Açıklanan nedenlerle davanın reddine oy birliği ile karar vermiştir. Danıştay 8. Dairesi'nin bu kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 12. maddesinde yer alan andımızın okunmasında yasa ve yönetmelikler açısından hiç bir kısıtlayıcı, durum söz konusu olmayıp okumak isteyen öğrencilerin engellenmesi de yasal dayanağı olmayan bir eylemdir. Bu nedenle İzmir Eğitim İş 3 No'lu Şube olarak öncelikle basına yansıyan bu olayla ilgili Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce gerekli incelemenin ivedilikle yapılmasını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da örnek karar oluşturması açısından bütün okullara bu konu ile ilgili yazı yazmasını talep ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.