Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O karar MHP tabanını hareketlendirdi!

O karar MHP tabanını hareketlendirdi!

MHP tabanında “iktidara ortak olma” talebi yükselirken, MHP Lideri Bahçeli “Millet bize ana muhalefet görevi verdi” diyerek koalisyona mesafeli duruyor.

  • Ege Postası
  • 06.07.2015 - 01:34
Bahçeli’nin, başkanlık seçiminin son turları yapılmadan önce, sabah saatlerinde topladığı milletvekillerine “Türk milleti MHP’ye anamuhalefet görevi vermiştir. Bu çok açıktır. Sandıktan çıkan sonucu etraflıca yorumladığımızda karşımıza bu yalın ve yakın gerçek çıkmaktadır” diye seslenmesi, MHP’yi koalisyondan biraz daha uzaklaştırdı.

Bahçeli’nin aynı konuşmada, “Bize verilen anamuhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak, peşinen ve önyargılı bir tavırla muhtemel görüşmelere yüz çevirmek demek değildir” vurgusu ise “koalisyon pazarlıklarına kapının aralanması” olarak algılandı.

‘2. TOKADI VURALIM’

TBMM Başkanlığı seçimi öncesinde bazı milletvekillerinin “AKP’ye ilk tokadı seçimde vurduk, ikinci tokadı Meclis Başkanlığı seçiminde vuralım, Baykal’a destek verelim” yönünde öneride bulunduğu Bahçeli’nin “son turda geçersiz oy” kararı vermesi ise tabanı hareketlendirdi. Meclis Başkanı’nın AK Parti’den seçilmesinin sorumlusu olarak MHP’nin gösterileceğinden kaygı duyan taban, “Acaba bir AK Parti+MHP koalisyonu olabilir mi'” beklentisine girdi.

Başkanlık seçiminden sonra, MHP yöneticilerine ve milletvekillerine gelen telefonlarda, “koalisyon olmayacaksa bu hareketin seçmene zor anlatılacağı” değerlendirmeleri ağırlık kazandı. Parti yöneticileri ise resmi açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin MHP ile koalisyon kurmasını istemeyeceğini, AKP-CHP koalisyonunun kurulacağı görüşünü savunuyor. MHP kurmayları, “Cumhurbaşkanı anayasal çizgiye çekilmeden, 17-25 Aralık’ın hesabı sorulmadan ve çözüm süreci askıya alınmadan” koalisyonu konuşmayacaklarını vurguluyor. (Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.