Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçeye 1 haftada 2'nci şehit ateşi düştü

O ilçeye 1 haftada 2'nci şehit ateşi düştü

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen 30 yaşındaki polis memuru Mehmet Uyar'ın Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı.

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 09:06
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, üç gün önce askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un acısını yaşayan Salihli halkı, bir hafta içinde ikinci kez şehit acısı yaşadı. 



Çınar İlçesi'nde dün gece devriye görevi sırasında teröristlerin açtığı ateşle polis memuru Mehmet Uyar şehit olurken, Osman Çaran adı bir vatandaş da hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Teröristler kaçarak izini kaybettirdi. Acı haber şehit polis Uyar'ın Salihli'nin Güneş Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken, ev başsağlığı için gelenlerle doldu taştı. Şehit annesi Meryem ile babası Hüseyin Uyar gözyaşlarına boğuldu.



15 AĞUSTOS'TA SALİHLİ'YE GELECEKLERDİ 

Şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın eşi Nedime Uyar'ın da yine Diyarbakır'da polis memuru olduğu öğrenildi. Uyar çiftinin tayinlerinin Salihli'ye çıktığı, ancak tayin işlemlerinin durdurulmasından dolayı Salihli'ye 15 Ağustos'ta gelecekleri belirtildi. Ayrıca şehidin eşi polis memuru Nedime Uyar'ın da 4 aylık hamile olduğu bildirildi. 



BABA OCAĞI VE MAHALLESİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI


Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin aldırısında şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar'ın ölüm haberiyle, baba ocağı Salihli İlçesi hüzne büründü. Şehidin ailesinin evi ve mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Salihli Belediyesi de şehidin baba evinin bulunduğu Güneş Mahallesi'ne iki taziye çadırı kurdu.

SALİHLİ'YE GELECEKTİ

Şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın kızkardeşi Ummuhan Pınar, ağabeyinin terör eylemleri ile ilgili olarak kendileriyle hiç konuşmadığını söyledi. Ağabeyinin 3 yıllık evli ve 5 yıllık polis memuru olduğunu ve kendisi gibi polis olan Naime Uyar ile evli olduğunu söyledi. Ummuhan Pınar, "Ağabeyimin eşi Nedime Uyar ile en son iki gün önce konuştum. Kısa bir süre sonra Salihli'ye geleceklerdi. Bu konuyla ilgili görüştük. Ağabeyimi sorduğumda, onun sabaha karşı görevini bitirip eve geleceğini söylemişti" dedi.

Şehit polis memurunun dayısı Şefik Gündoğan, "Kendisiyle en son bayramdan sonra görüşme imkanımız oldu. Artık söylenecek bir şey yok. Bu devleti yönetenlerin heralde akılları başlarındadır" dedi.

İKİNDİDE TÖREN DÜZENLENECEK

Şehit polis memuru Mehmet Uyar için bugün ikindide Salihli'deki Hamidiye Camisi'nde tören düzenlenecek. Uyar, kılınacak cenaze namazının ardından ilçede toprağa verilecek. 

VALİDEN BAŞSAĞLIĞI

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Salihlili polis memuru Mehmet Uyar'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Vali Bektaş, "Bu ilk şehidimiz değil, son şehidimizde olmayacak. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Umarız bu işin artık sonu gelir. Yıllardır devletimiz, hükümetimiz, meclisimiz bu manzaraların oluşmasın diye neler yaptığınız hepimiz biliyoruz. Şimdi de yakın zamanda başlayan yeni bir süreç var. Artık gündeme düşmesi için yine yapılmak zorunda olduğumuz işleri yapmaya devam ediyorlar. Umarız süreç hayırlı ile sonuç bulur. Herkes aklını başına toplar. İnşallah kendi kendimize hayatı zehir etmekten vazgeçeriz. Bu toprakları yarın bırakıp gidecek bir yerde değiliz. Burası torunlarımıza ebedi bir vatan bırakacağımız bir emanet" dedi. 

CENAZE UŞAK'A GETİRİLDİ

Diyarbakır'ın Çınar İlçesindeki terör saldırısında şehit düşen Salihlili polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesi, askeri kargo uçağıyla bugün saat 14.50'de, Uşak Havalimanı'na getirildi. Şehit polis Mehmet Uyar'ın dört aylık hamile eşi Nedime Uyar, annesi Meryem Uyar ve yakınları uçaktan indi. Şehidin cenazesi Uşak Valisi Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, emniyet müdür yardımcıları ve çok sayıda polis karşıladı. 

HAMİLE EŞİ FENALAŞTI

Vali Seddar Yavuz, şehit polisin babası Hüseyin Uyar'ın elini öperek başsağlığı diledi. Polis Merasim Mangası, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu omuzlarda taşıyıp bekletilen cenaze aracına koydu. Apronda bekleyen eşi Nedime Uyar, rahatsızlanınca ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Nedime Uyar, kısa süren tedavinin ardından ambulansla Salihli'ye uğurlandı. Vali Yavuz ve protokol üyeleri tarafından Uşak Havaalanı'ndan uğurlanan şehidin cenazesi de polis eskortu eşliğinde memleketine yola çıkarıldı.

ŞEHİT POLİSE AĞIT 

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen 30 yaşındaki polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesi, saat 16.30 sıralarında konvoyla baba ocağı Manisa'nın Salihli İlçesi Güneş Mahallesi'ndeki evin önüne getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan sokakta gözyaşları sel olurken ağıtlar yükseldi. Şehidin kız kardeşi Ümmühan Pınar, ağabeyinin fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü. Daha sonda genç kadın, cenaze aracına çıkıp diğer kardeşi Afyonkarahisar'da görevli astsubay Murat Uyar'a sarılıp ağıt yaktı. 

Helallik alındıktan sonra cenaze, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, 3 gün önce askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un da cenaze töreninin düzenlendiği ilçe merkezindeki Hamidiye Camii'ne getirildi. Buradaki törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı Manisa milletvekilleri, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, polis müdürleri, askeri erkan, kentte görevli bürokratlar, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 

BEN SENİN EVİNİ TAŞIYACAKTIM 

Camide ağabeyinin tabutuna kapanan astsubay Murat Uyar, "Hakkını helal et ağabey, ben senin evini taşıyacaktım tabutunu taşımak nasip oldu" dedi. 

Şehit annesi Meryem ile babası Hüseyin Uyar gözyaşlarını tutamadı. Şehidin 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar ise yakınlarının desteğiyle güçlükle  ayakta durabildi. Cenaze yerinden ayrılmak istemeyen Nedime Uyar, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Şehidin yakınları, "Kalk oğul oradan, biz senin çocuğuna nasıl bakarı? Hadi gel, gel de yavruna babalık et" diyerek gözyaşı döktü.

IŞILAK'A TEPKİ 

Törene katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak'ın camiye girişi sırasında, kimliği öğrenilemeyen bir kadın, kendisine çözüm süreci nedeniyle tepki gösterdi. Işılak hiçbir tepki vermeden şehidin babasının arkasında saf tuttu. 

İkindi vakti Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Törene katılanlar, ilçe merkezinde bir süre yürüdü. Bu sırada  'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye sloganı atıldı.. Yürüyüş sırasında, cadde üzerinde bulunanlar alkış tuttu. Şehit, Salihli Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.