Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O heykele operasyon

O heykele operasyon

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin mahkemenin el koyma kararı verimesinin ardından bölgeye güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri ile heykele el konulmasını önlemek isteyenler arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylar sonucunda yaralılar olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2014 - 09:21
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapıldığı' gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nden heykele 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

OPERASYON DÜZENLENDİ
Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan kalabalık ise heykele el konulmasını önlemek güvenlik güçlerine engel olmak istedi. Güvenlik güçleri ile toplanan kalabalık arasında olaylar devam ederken, yaralananların bulunduğu öğrenildi.
 
Diyarbakır Valiliği'nin konuyla ilgili önümüzdeki saatlerde açıklama yapacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.