Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O durakta çileye devam: Tabana kuvvet!

O durakta çileye devam: Tabana kuvvet!

İzmir Metrosu’nda 26 Şubat tarihinde gerçekleşen ve toplam 14 kişinin yaralandığı kazanın ardından kapatılarak bakıma alınan yürüyen merdivenlerdeki çalışmalar halen tamamlanmadı. Yaklaşık iki aydır servis dışı olan merdivenler yüzünden İzmirliler “tabana kuvvet” derken, özellikle yaşlı vatandaşlar yaşanman bu sıkıntı nedeniyle mağdur oldu. O durakta çileye devam

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 10:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Üçyol Metro İstasyonu’nda yaklaşık iki ay önce akşam mesai saatinin dönüşünde yürüyen merdivenlerin ter çalışması sonuncunda 14 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan ve büyük tartışmalara yol açan kaza sonrasında kapatılan merdivenler o günden bu yana hizmete alınamadı. Bakım ve onarım çalışmaları bir türlü tamamlanamayan merdiven vatandaşlara sıkıntı yaşatırken, istenmeyen manzaralar da beraberinde geldi.
 
 
YENİSİNİ YAPSALAR BİTMİŞTİ!
Üçyol Metro İstasyonu Karabağlar istikameti çıkışında yer alan yürüyen merdivenler taşıyıcı tertibatında meydana gelen arıza ve yaşanan kazanın ardından bakıma alınırken, aradan geçen iki aya rağmen bir türlü servise açılamadı. Merdivenlerin bakım ve onarımından sorumlu firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yurt dışından yeni şaft, iç hat ve dişliler gibi mekanik parçaların gelmesinin beklendiği aktarılırken, merdivenler halen çalışmaya başlamadı.
 
ÇÖP KUTUSUNA DÖNDÜ
Merdivenlerin giriş ve çıkışında etrafı “bakım yapılıyor” levhaları ile kapatılırken, bu manzarayla karşılan İzmirliler ise adeta eziyet çekiyor. Asansörlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle metrodan çıkmak için metrelerce merdiven tırmanmak zorunda kalan yaşlı vatandaşlar bitmek bilmeyen bakım nedeniyle iki aydır her gün aynı çileyi çekiyor. Bakıma alınan merdivenlerde yaşanan sıkıntı bununla da kalmazken, ortaya çıkan manzara ise “Merdivenler kaderine mi terk edildi'” dedirtiyor. Etrafı panolar ve naylonlarla kapatılan merdivenler sahipsizlikten ötürü çöp kovasına dönerken, zaman içerisinde atılan çeşitli atıklar ise kötü bir görüntüye yol açtı.
 
HER İSTASYONDA AYNI ÇİLE
Diğer yandan, Şubat ayında gerçekleşen kazanın ardından metro çeşitli metro istasyonlarında başlayan bakım çalışmaları da vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde işlerine ve  evlerine gitmek isteyen vatandaşlar yaşanan yoğunlukla birlikte zor anlar yaşarken, kent merkezindeki istasyonlarda gördükleri “Bakım yapılıyor” tabelaları ve servis dışı kalan yürüyen merdivenleri gördükçe adeta saç baş yolduklarını aktardı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.