Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O afişler indirildi

O afişler indirildi

İzmir’de 10 Ağustos Köşk seçimleri öncesi, İzmir’de plazalara yerleştirilen dev Recep Tayyip Erdoğan afişleri, tepkiler ve uyarılar sonunda indirildi. Afişlere karşı kampanya yürüten Karşıyaka’nın eski belediye başkanlarından Cihan Türsen, sonucu, “Etkin yurttaş başarısı” diye nitelendirdi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 13:04
EGEPOSTASI – İzmir’de AK Parti teşkilatları, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Ağustos Cumartesi günü yapacağı miting için alarma geçti. Yerel seçimde Binali Yıldırım’ın seçim üssü olan Konvoy Denizcilik’e ait Konvoy Plaza bu kez Erdoğan için giydirildi. Çankaya’da Ontur Otel’in sahipleri tarafından bedelsiz tahsis edilen binanın yanı sıra Konvoy Denizcilik’e ait olan Çınarlı’daki Konvoy Plaza da Erdoğan’ın fotoğraf ve seçim sloganının yer aldığı afişle giydirildi. 22x16 metre boyutlarındaki afiş için ücret alınmadı. Konvoy Plaza yerel seçimde Ak Parti adayı Binali Yıldırım tarafından seçim üssü olarak kullanılmış, dış cephesi giydirilmişti.
CHP Karşıyaka Demokratik Taban Hareketi’nin (DTH) “Toplumsal ve Kentsel Sorunlarda Etkin Yurttaş Harketi” projesi olan “Recep Tayyip Erdoğan’ın afişleri kaldırılsın” kampanyası ses getirdi. Valilik, büyükşehir, AK Parti, CHP, afişleri asan şirketlerin yöneticileri uyarıldı, “Seçimin üzerinden haftalar geçmesine karşın yerinde tutulan tüm afişler indirilmeli ya da indirtilmeli, hukuki işlem yapılmalı. Aksi halde tepkimizi, protestolarımızı, boykot kampanyalarımızı başlatmalıyız” denilerek eylem çağrısı da yapıldı. Sonunda dev afişler kaldırıldı.
“Emirsoy grubuna, Konvoy Denizcilik’e, önerimize gösterdikleri özen nedeniyle teşekkür ediyoruz” diyen Eski Başkan Cihan Türsen, “Kentler yurttaşların-hemşehrilerin, katılımcılık özeni düzeyinde, aktif yurttaşlık bilinci ve uygulamalarıyla, daha yaşanılır olacaktır. Afişlein kaldırılması, etkin yurttaş başarısıdır” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.