Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nesrin Ulema: 'Üreticinin de tüketicinin de teminatı AK Parti!'

Nesrin Ulema: "Üreticinin de tüketicinin de teminatı AK Parti!"

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Türkiye'nin en büyük Kiraz üretim merkezi olan Kemalpaşa'da Kiraz üretici ve tedarikçileri ile bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Ulema, tarladan mutfağa, üreticiden tüketiciye ulaşana kadar ürün fiyatlarında büyük uçurumlar oluştuğunu kaydederek, hükümet olarak ne üreticinin ne de tüketicinin mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Ulema, Kemalpaşa'da Kiraz üreticilerine gitti

  • Ege Postası
  • 24.05.2015 - 11:03
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve 25. dönem Milletvekili adayı Nesrin Ulema, Kemalpaşa'da esnafları ziyaret etti, Ören'de halka seslendi.
ÜRETİCİ KOOPERATİFLEŞMELİ
Kemalpaşa köylerini de ziyaret eden ve kiraz üreticileri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Ulema, Üreticinin de tüketicinin de haklarının korunmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Kooperatifleşmenin önemine vurgu yapan Ulema, "Üreticiler mutlaka bir araya gelmeli ve kooperatifleşmeye gitmelidir. Hükümetimiz Kooperatifleşmeyi teşvik etmekte ve desteklemektedir. Üreticilerin kazanımlarını korumaları için bir araya gelmesi ve örgütlenmesi gerekmektedir" dedi.    
PİYASALARI YÖNLENDİRMEYE KALKIŞANLARA UYARI
Kemalpaşa Kiraz Alım Merkezlerini de ziyaret eden Ulema, ürün fiyatlarının serbest piyasa koşulları içinde oluştuğunu ancak zaman zaman spekülatör ve aracıların piyasaları yönlendirdiklerini dile getirdi. Ulema; Tarladan mutfağa ulaşana kadar ürün fiyatlarında büyük uçurumlar oluştuğunu kaydederek, Hükümet olarak üreticinin de tüketicinin de mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
KİMSENİN PİYASALARLA OYNAMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Kiraz ile ilgili fiyat örneği de veren Ulema, "Kemalpaşa'da Kiraz alım merkezlerinde üreticileri dinledim. Kemalpaşa'da alım satım merkezinde Kiraz, çeşidine göre üreticiden 3 ile 6 TL'ye alınıyor. Ancak İstanbul Hal'inde Kiraz'ın ortalama Kg. fiyatı 17,50 TL, Ankara Hal'inde ise 15.00 TL'den işlem görüyor. Patates de oynanan oyuna nasıl dur dediysek bundan sonra piyasalar ile oynayanlara da izin vermeyeceğiz. Hükümet olarak kimsenin ne üreticiyi ne tüketiciyi mağdur etmesine fiyatlarla bilinçli olarak oynamasına ve haksız kazançlar elde edilmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.