Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ne de olsa ‘farklı kutuplar”

Ne de olsa ‘farklı kutuplar”

Salı günleri yayınlanan Mithat Umutoğulları’nın moderatörlüğünü yaptığı “Farklı Kutuplar” her hafta olduğu gibi bu hafta’da İzmir siyasetinin kalbinin attığı program olarak dikkatleri çekmeyi başardı.

  • Ege Postası
  • 03.10.2012 - 11:55

EGE POSTASI/HABER SERVİSİ- Salı akşamları tiryakilik yaratan program olmayı başaran Farklı Kutuplar yine dopdolu ve yine İzmir siyasetinin kalbinin attığı programdı. AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Sıddık Soysal, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Necat Yılmaz’ın konuk olarak katıldığı Mithat Umutoğulları’nın moderatörlüğünü yaptığı Farklı Kutuplar’da geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti kongresi masaya yatırıldı. 

İşte programdan çarpıcı satırbaşları…

-Soysal; AK Parti Kongresi görkemli bir şekilde yapılmıştır. AK Parti Türkiye’ye demokratik bir açılım getirmiştir. Ve bu şekilde darbelerin önüne geçilmiştir.

-Mithat Umutoğulları; Darbe yapacak asker kalmadı ki

-Soysal, İzmir’de olması gereken yapılmıştır. Sayın Nüket Hotar ve vekilimiz Hamza Dağ yedek listeden girmiştir. Gönül ister daha fazla girsin ama 81 ilden katılan sayıyı düşündüğünüzde İzmir yeteri kadar nasibini almıştır.

Bakan Yıldırım’ın İzmir adaylığı konusunda ise, Soysal, Binali Bakanımızın aday olup olmaması konusunda bir şey söylemem doğru olmaz ancak bizde görev verilmez alınır.

-Yılmaz;  Sayın Soysal demokrasiden bahsediyor. Bunların demokrasi anlayışı çok farklı, 4,5 yıllık İzmir’de temsil edilen kimse yok. Kurultayda Başbakan konuştu ondan sonra kimse konuşmadı.

Bu kongreden sonra görüldü kü AK Parti bundan sonra yoluna muhafazakar bir yapı ile devam edecek. Çünkü HAS parti kadrosundan 11 kişi MYK üyeliğine seçildi. Başbakan bu hamlesi ile Cumhurbaşkanı Gül’ün siyasete dönüşünün önünü kesmiş oldu.

 SOYSAL, SÖZCÜ CHP’Lİ BELEDİYELER TARAFINDA FİNANSA EDİLİYOR

AK Parti Kongresine alınmayan muhalif gazeteler ile ilgili olarak ses getirecek bir iddiada bulunan Sıddık Soysal, “her gün bana küfür eden gazeteleri neden alayım. Kongre benim düğünüm ben düğünüme bana küfür eden kişiyi davet etmem” dedi.

Mithat Umutoğulları’nın; az önce demokrasiden bahsettiniz, şimdi bunları yaparak nasıl bir demokrasi olabilir kendinize göre demokrasi ayarlıyorsun” eleştirilerini yanıtlayşan Soysal Sözcü gazetesi CHP’li gazeteler tarafında finansa ediliyor.  Biz buna bir şey diyor muyu? Diye sordu.

 YILMAZ” BU KONGRE’DE GÜL TASFİYE EDİLDİ

CHP’li Necat Yılmaz; “ Bu kongre ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekibi tasfiye edilmiştir demesi üzerine Soysal “ kesinlikle böyle bir şey olmamıştır” diye cevap verdi.

Stüdyo’da tansiyon’un en yükseldiği dakikalar ise, CHP’li Yılmaz’ın “ Başbakan Kürtler için her zaman Kürt kardeşlerim diyor. Neden hiçbir zaman Türk demiyor” çıkışı Soysal’ı kızdırdı. Soysal “Türkiye Cumhuriyetin Başbakanıdır Türk kelimesini kullanmadı gibi cümle ile itham edilmesi kimsenin haddi değil. Sen Başkanımız Türklüğünden mi şüphemi ediyorsunuz” diye sordu…

DEVAMI İÇİN AŞAGIDAKİ VİDEO LİNKLERİNİ TIKLAYIN

FARKLI KUTUPLAR 1. BÖLÜM




FARKLI KUTUPLAR 2. BÖLÜM



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.