Dolar 32,3824
%-0.12
Euro 34,6055
%-0.57
Altın 2.390,930
%-1.81
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nasır: İzmir'in geleceğini gençler belirler

Nasır: İzmir'in geleceğini gençler belirler

AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir'deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekerek, yetişmiş genç nüfusun beyin göçünün önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.04.2015 - 11:21
İZMİR - Nasır, İzmir'deki 9 üniversitede 150 bini aşkın öğrenci bulunduğunu ve yetişmiş genç beyinlerin kent için önemli bir kaynak olduğununa dikkat çekti.

İzmir'de yeni istihdam yaratma konusunda sıkıntı yaşandığını söyleyen Necip Nasır, bilişim, enerji, sanayi, turizm, tarım ve hizmet sektörlerinde yeni iş alanları yaratacak yatırım ve yatırımcıların harekete geçirilmesi için çalışacağını vurguladı.

“Kentin geleceğini gençler belirleyecek” diyen Nasır, “İzmir bir üniversite kenti. 150 bine yakın öğrenci bu şehirde öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin her biri geleceğe yapılan bir yatırımdır. İzmir'in, gerçek potansiyelini ortaya koymasının vakti geldi. Beyin göçünü engelleyerek,
üniversite mezunu gençleri İzmir'e kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

İstihdamın yolunun yeni yatırımlardan geçtiğini dile getiren Necip Nasır, gençlerin önünü açacak projelerin takipçisi olacağını kaydederek şunları söyledi: “Kent ekonomisini canlandıracak yeni yatırımcıları ve iş kollarını yaşama geçirecek projelerin takipçisi olacağım. Lojistik, sağlık, turizm, tarıma dayalı sanayi, hizmet sektörü, eğitim ve üniversite, esnaf ve kobiler, kentsel dönüşüm, inşaat sektörü gibi alanlarda Ankara ve İzmir arasında köprü görevi üstleneceğim” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.