Dolar 32,5548
%0.02
Euro 34,8868
%0.06
Altın 2.428,600
%-0.06
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere'deki liste skandalının tüm detayları

Narlıdere'deki liste skandalının tüm detayları

CHP Narlıdere’de yaşanan liste skandalının detaylarına Ege Postası ulaştı. İl Başkanlığı, tutulan tutanak ve sahte olduğu tespit edilen üye listesini gün içinde Genel Merkez’e gönderecek. Öte yandan Buca’da da hazirun listesine 56 partilinin önceden imza atması il başkan yardımcıları tarafından tutanak altına alındı. Her iki ilçe ile ilgili karar Genel Merkez'le yapılacak istişare sonucunda il yönetimi tarafından verilecek. Narlıdere'deki liste skandalının tüm detayları

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 09:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de kongre takvimi işlerken, ilçelerde delege seçimleri öncesi üye listeleri askıya çıktı. Listelerin askıya çıkmasıyla birlikte itiraz süresi de başlarken, Narlıdere’de skandal bir iddia ortaya atılmıştı. CHP Narlıdere ilçe binasına Genel Merkez’in gönderdiği liste yerine kağıt cinsi farklı, mühür rengi farklı ve fazladan üyenin olduğu liste asılmıştı.

"CHP Narlıdere'de sahte liste skandalı"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

500 ÜYE FARKI
İl başkanlığının duruma el koyduğu skandalla ilgili Ege Postası detaylara ulaştı. Edinilen bilgiye göre listelerin askıya çıkmasının ardından Narlıdere ilçe binasına giden bazı partililer listede isimlerini kontrol ettikten sonra listedeki üye sayısını il yöneticilerine bildirdi. Genel Merkez’den gelen listelerinin bir nüshasının da il başkanlığında bulunması nedeniyle il yöneticileri partililerin kendilerine söylediği üye sayısıyla il başkanlığındaki üye sayısı arasında 500 üye fark olması nedeniyle harekete geçti.

TUTANAK TUTULDU
Narlıdere’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ilçeye gitti. Askıda Genel Merkez’in gönderdiği mavi mühürlü liste yerine fazladan 500 üyenin yer aldığı siyah mühürlü listenin olduğunu tespit etti. İlçe Başkanı Cafer Esen ve ilçe sekreterinin siyah mühürlü listenin Genel Merkez’den geldiğini söyledikleri, bu nedenle Özdemir’in tutanak tutarak listeyi teslim aldığı öğrenildi. İlçe başkanı Esen bir gün sonra il başkanlığına telefon ederek mavi mühürlü listenin kendilerine ulaştığını ifade etti. Yeniden ilçe binasına giden Özdemir mavi mühürlü listenin ilçe binasına asıldığını tespit etti. İlçe başkanı Esen’in doğru listenin kargoyla  yeniden gönderildiğine yönelik ifadeleri tutanak altına alındı.

GÖREVDEN ALINABİLİR
İl başkanlığının yaşanan gelişmeler nedeniyle Genel Merkez’le iletişime geçmesi sonrası, Genel Merkez yetkililerinin Narlıdere’ye siyah mühürlü bir liste ve daha sonra yeni bir liste yollamadıklarını söyledikleri öğrenildi. İl başkanlığının kargoyla da iletişime geçtiği, kargodan ilçe binasına yeni bir kargo gelmediğini öğrendikleri belirtildi. İl Başkanı Serter ve kurmaylarının tutulan tutanakları ve siyah mühürlü sahte olduğu belirtilen listeyi gün içinde Genel Merkez’e ulaştıracakları belirtildi. Genel Merkez’le yapılacak istişare sonrası Esen ve yönetiminin il yönetimi tarafından görevden alınabileceği öğrenildi. Evrakta sahtecilik yapılmasının tespiti halinde yasal işlemin de başlatılabileceği belirtildi.

ÖNCEDEN İMZA ATTILAR
Öte yandan listelere yönelik flaş bir gelişmede Buca’da yaşandı. Buca’da Genel Merkez’in gönderdiği hazirun listesinin asılıp asılmadığını kontrole giden il yöneticileri 56 partilinin imza bölümünde imzasının yer aldığını tespit edildi. İl Başkan Yardımcıları Gül Kalkan ve Metin Atmaca’nın tespit ettiği durum tutanak altına alındı. İmza atanların çoğunun imzadan haberi olmadıkları iddia edildi. 

Tutulan tutanak Narlıdere tutanaklarıyla birlikte bugün Genel Merkez’e gönderilecek. Buca ilçe yönetimi ile ilgili karar da il yönetimi tarafından Genel Merkez'in görüşü alınarak ilk toplantıda verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.