Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NATO'dan Türkiye'ye flaş çağrı

NATO'dan Türkiye'ye flaş çağrı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun ittifak olarak Suriye'deki çatışmalara dahil olmak gibi bir planı olmadığını söyledi. Öte yandan Stoltenberg "Türkiye'nin terörist saldırılara karşılık verirken orantılı davranmasını bekliyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2015 - 13:50
NATO Parlamenter Asamblesi'nde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun ittifak olarak Suriye'deki çatışmalara dahil olmak gibi bir planı olmadığını belirtti. 

Rusya'nın hava operasyonlarıyla Beşşar Esad'a destek vermesinin, krizin derinleşmesine hizmet edeceğini belirten Stoltenberg, "Rusya, IŞİD'le mücadelede yapıcı bir rol üstlenmeli. Esad rejimini desteklemek yapıcı değil. Bu durum sadece Suriye'deki savaşın uzamasına neden olur" dedi.

"Türkiye'nin terörist saldırılara karşılık verirken orantılı davranmasını bekliyorum"


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ortadoğu'daki güvenlik krizlerinden diğer NATO ülkelerinden daha yoğun etkilenmesine rağmen Türkiye'den "terör" saldırılarına "orantılı" karşılık vermesi çağrısında bulundu.

Hafta sonunda 97 kişinin öldüğü Ankara'daki bombalı saldırının ardından Norveç'te konuşan Stoltenberg, "Türkiye birkaç defa terörist saldırıya uğradı. Kendilerini savunma hakları var, ancak verdiği karşılıkta orantılı olacağını umuyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.